responsabilitate si “curajul raspunderii”

suna atat de banal , sa ai curajul raspunderii si sa iti asumi responsabilitatea .
dupa capul meu sunt 2 chestii total diferite , sa ai responsabilitate , inseamna sa iti asumi raspunderea pt ceva , adica un exemplu ar fi ca eu imi asum responsabilitatea pt pasagerul pe care il iau cu mine pe motocicleta …cu toate ca este o responsabilitate pe care nu prea o pot controla totusi , trebuie sa mi o asum .
este total aiurea sa iti asumi o responsabilitate pt ceva ce aproape ca nu poti controla …dar sa imi asum responsabilitatea pt stirile care intra pe post la mine la munca este ok , pt ca depinde numai de mine…
cred ca m am apucat sa scriu acest blog fiind oarecum sub o influenta negativa , deci se poate sa nu fiu prea obiectiv …in fine totusi o sa scriu in continuare , din placerea de a scrie …nu pt ca ar fi clar pt mine ce inseamna cele doua notiuni si cum pot fi ele tratate.
“curajul raspunderii” este dupa parerea mea altceva …exact cam ce inseamna semantic…sa ai curajul sa raspunzi …la ce sa raspunzi ?
pai e simplu : in primul rand , nu ar trebui sa minti …pt ca daca minti , tu raspunzi de fapt , dar raspunzi cu o minciuna , si atunci dupa parerea mea , nu mai ai curajul raspunderii…un criminal care recunoaste o crima , are curajul raspunderii.
un sofer care fuge de la locul accidentului , automat nu are curajul raspunderii…
soferul care a fugit de la locul accidentului , stia in sinea lui ca isi asuma o reponsabilitate , dar nu a mai avut curajul raspunderii…
firul acesta cu reponsabilitatea si raspunderea , poate fi despartit in mai mult de 4 …
oricum in fiecare din cele 2 cazuri , cineva trebuie sa judece efectele ce s-au produs in urma absentei responsabilitatii.
la noi se discuta de curand o lege care sa interzica tinerilor sub 21 sau nu stiu exact cati ani, sa nu aiba voie sa conduca masini puternice .
dupa parerea mea este o chestie super ok .
pt ca stiu din experienta proprie la 18 ani ce am facut eu cu o motocicleta puternica. era sa mor si eu si era sa omor si un copil. asa ca e ok aceasta lege dupa parerea mea .
in legislatia rutiera romana exista (a se citi la prezent) demult ,adica nu s-a scos niciodata , interdictia de a conduce motociclete mai mari de 250cm/cubi pana nu ai implinit 21 de ani sau nu ai categoria A de conducere de mai mult de un an.
in fine…acuma poate ca sunt un pic suparat pe niste chestii personale , dar totusi , cand te bagi intr-o chestie , sa ai frate “curajul raspunderii” daca se intampla ceva …eschivandu-te de responsabilitate , nu scapi de raspundere….
este exact ca in textul ala de lege (pe care nu mi-l amintesc exact) ” necunoasterea legi nu inseamna ca nu vei fi pedepsit daca ai incalcat-o” parca asa era…cel mult pot fi circumstante atenuante …varsta , prima abatere , sau diverse conjuncturi…
cam atat am avut de scris , de fapt as mai fi scris cate ceva , dar nu vreau sa intru in chestii personale …imi place sa cred ca am curaj si stiu ca vor fii multe situatii in care va trebui sa imi asum niste responsabilitati …sper sa nu ma eschivez si mai sper ca voi ramane la fel de integru (din toate punctele de vedere) ca pana acum.

urmatorul blog pe care o sa il scriu , va fi despre “fluturasi si vulturi in stomac”
asemanari , deosebiri si caracteristici….. metode brevetate de mine personal si incercate de a lungul timpului…

Leave a Reply

  • Rain Viewer