DVD-ul rezistent 1000 de ani

Momentele extrem de neplacute in care descoperim ca dvd-urile noastre nu mai functioneaza ar putea deveni o amintire indepartata. Millenniata, o companie americana, a promis ca la 1 septembrie va lansa pe piata dvd-ul care poate rezista pana la 1000 de ani, comparativ cu cele uzuale, care rezista mai putin de 10 ani.

Conditiile de pastrare a dvd-urilor longevive nu sunt speciale. Diferenta fata de marea masa a dvd-urilor este data de materialele utilizate pentru realizarea acestui nou tip despre care compania a afirmat un singur lucru: sunt secrete.

Si pentru a se asigura de cat mai multe comenzi in viitor, compania a anuntat ca datele pot fi inscriptionate cu ajutorul unui cap de scriere special, Millennial Writer, putand fi apoi accesate de pe orice dvd player. Tehnologia de inscriptionare poate fi, deasemenea, utilizata si pentru format Blu-ray, conform afirmatiilor companiei Millenniata.

Primii clienti ai companiei sunt institutiile statului, bibliotecile, scolile si agentiile guvernamentale, deoarece aceste institutii sunt cele mai interesate sa stocheze informatii pe termen lung.

Discurile si aparatele de inscriptionare vor fi produse cu licenta Philips. Costul unui disc va fi undeva intre 25 si 30 de dolari. Si pentru ca durata de viata nu poate fi testata propriu-zis, evident, compania a declarat ca a supus discurile la un proces accelerat de erodare, la factori precum temperaturi ridicate sau umiditate mare, scufundare in apa sarata si alte probe asemanatoare.

Barry Lunt, cofondatorul companiei Millenniata, a declarat ca s-a inspirat din desenele in piatra facute de stramosii nostri.

Leave a Reply

  • Rain Viewer