sa presupunem prin absurd…

bine.
sa presupunem prin absurd ca in timp ce scriu acest text , nici macar nu apuc sa il public si ramane ca un coi in postari nefinalizate si salvate automat.

pentru ca exact asta este probabilitatea , adica in maxim 3 minute , incepand de acum sau in maxim 30 de ani ,tot incepand de acum , se poate produce “acel” mare cutremur de care ne este frica tuturor.

deci presupunem ca factor variabil timpul si ca un factor fix si cunoscut , cutremurul care trebuie sa se produca .
acuma daca mai stiu un pic de matematica , mai trebuie sa aflam factorul variabil , timpul , deci noua ne trebuie , exact , momentul cand se va produce .

<-infinit.trecut-----------prezent-----------viitor.+infinit>

deducem logic ca intre prezent si trecut nu mai are cum sa se produca , pt ca deja s au produs unele…logic este intre prezent , mai mult de 3 minute (stiu de pe discovery) si viitorul indepartat 30 de ani..

(a apropo paranteza , in timp ce scriam a venit o colega si am montat 2 materiale pt jurnal , insumate , peste 3 minute , deci sare din start ca s ar fi putut produce acum mai mult de 6 minute )

drept urmare , constatam cu totii ca teoremele si matematica ,plus calculele probabilitatilor pe care le stim in momentul actual nu ne ajuta cu nimic . putem emite cel mult niste axiome , gen “nimicul este negru , doar atunci cand tinem ochii inchisi ”
asa cum putem spune , e luna plina , este posibil sa fie cutremur la noapte. dar nici macar axioma nu poate fi numita aceasta chestie.

insa , insa . puterea mentala colectiva , sau mai simplu , puterea colectiva ,cred ca este mare , adica ,in genul mineriadelor , manifestatiilor ,unde mai multi oameni se aduna si vocile lor insumate au putere sau forta lor fizica , are putere foarte mare . asa si cu puterea mentala colectiva .
cred ca daca ne vom gandi cu totii in acelasi timp la ceva anume , acel ceva poate sa se produca . este doar o presupunere a mea , nu trebuie sa o luati de buna (si o citez si pe colega mea , pt ca mi a spus ca si ea s a gandit la aceasi chestie cu puterea mentala colectiva )

eu nu sunt tipul de om care sa se uite la Urania si sa imi tremure chilotzii uitandu ma pe OTV , dar atunci cand ceva este relevant sau prezinta importanta pt mine si ma afecteaza direct , tin seama si iau atitudine (aveam un prieten care zicea , ca asa nu se mai poate si el ia altitudine :)) )

asadar ma uitam la televizor , impreuna cu maica mea aseara , si povestea oreste si cu urania vrute si nevrute pe B1 teve.
dai cu astrologie ,dai cu dalai-lama si alte chestii , de altfel interesante , dar la unele dintre ele sunt sceptic…in fine
dimineata imi spune maica mea ca a fost cutremur in chile si ca ea s a trezit din somn noaptea avand impresia ca a fost cutremur , ca dimineata sa afle ca a fost in chile cutremur …eu ce pot sa zic , decat asa : seara i a bagat in cap urania diverse chestii , noaptea a visat , si dimineata s a produs cutremurul …hmm…
pana aici este un text bun de dus la OTV impreuna cu mama , care a fost persoana cu numarul 8373832 care s a gandit in acelasi timp la cutremur si mental , l au declansat.

sa incercat sa fim un pic seriosi ….exact asta am vrut sa fac sa destind un pic atmosfera . dar la un baieram , toata lumea se simte bine si vine unu care sparge baieramul . deci atunci ce mai spunem ? cum se poate ca o singura persoana sa strice o intreaga petrecere? pai simplu : suntem foarte usor influentabili , chiar de catre o singura persoana , daca acea persoana stie sa manipuleze , mental tot grupul.

acuma extindem la o scara mai mare un pic :

apare urania , oreste , dan diaconescu , inca o nebuna , inca un “ghicitor”, si vreo doi trei paranormali si gata , este reteta completa pt o panica generala .

retineti ce am zis la inceput …. poa sa fie in maxim 3 minute (infirmat pt ca de cand cititi textul asta a trecut mai mult) poa sa fie probabil peste maxim 30 de ani .
acuma …ca e maine ca e asta seara , ca e in vara , ca e in iarna , ca e la anu , peste 3 ani peste 6 ani …nu putem absolut deloc sa ghicim .

alta chestie : calendarul maias cu 2012 …tzz …sunt multe de povestit si cu calendarul …cateva chestii pe scurt …
la ce naiba sa calculeze peste 2012 cand ei traiau in anul 7 sau 9 sau who cares ce se intampla in 2012 ,ii durea pe ei un cur cat este calendarul de lung cand oricum traiau sa zicem 60-70 de ani fiecare…
este exact ca si cum m ar interesa pe mine daca rezista hardisk ul meu 200 de ani …ma doare in cot , daca copii mei o sa vada pozele si filmuletele facute de mine , si considera ca trebuie pastrate , fiti siguri ca se va gasi o solutie sa zica unii peste 200 de ani , bah ia uite stra-stra-bunicul meu ce fata de weceu avea .

sau inca o chestie , am o camera video facuta in 94 si cu care s a filmat la jocurile olimpice de la atlanta din 96 (are folie de secretizare de la paza jocurilor olimpice de atunci pe ea) si nu merge data sa o setezi peste anul 2000 adica in format 00 , merge de la 80 la 99 anul sa il setezi . pt ce le trebuia setare cu anul 80 daca ea a fost fabricata in 94 ? ar fi trebuit sa zic ca in 2000 este sfarsitul lumii ca nu merge calendarul de la camera peste 2000 ? nu inteleg . la fel si cu maiasii . unele lucruri asa sunt facute …exact ca atunci cand stranuta cineva si zici “noroc” . de ce ? cicat pt asa se zice !!! nu are vreo logica . nu trebuie scormonit cacatul cu batul , ca sa aflam nonsensuri .

Nici Marmureanu si nici nimeni nu stie exact cand o sa fie si cum o sa fie si cat de mare si alte chestii …

si ca sa inchei apoteotic , ca vreau sa ma duc sa fumez afara , pt ca sunt la munca si vreau sa termin pachetul de tigari pt ca dupa astia , s ar putea sa nu mai fumam nimic ca vine sfarsitul lumii ….cand o sa vina o sa stim sigur . pana atunci eu zic sa ne traim viata …si daca vreti sa fiti pregatiti pt cutremur , cititi aici ce trebuie sa faceti , daca vreti sa supravietuiti sau sa aveti niste sanse acolo cat de cat …
INDREPTAR DE CITIT PT SITUATIA IN CARE TE PRINDE CUTREMURUL (CHIAR PE WECEU)

a si apropo , daca scap , imi fac plantatie de tutun 😀

Leave a Reply

  • Rain Viewer