amintiri din copilarie

asta cred ca era cam a 4-a motocicleta pe care am avut o , un SWM de 500cc fabricata de uzinele BRP-ROTAX (fac si motoare de avion) super motor …fugea de rupea si avea o ciclistica foarte buna ….
era sa mor cu ea …..(de gat :))))

era un adevarat ritual ca de ziua mea sau a lu’ frati miu , bunicu’ sa ne fotografieze cu un aparat foto orizont . chestia era ca tot timpul aducea cu el niste super-giga reflectoare , insumate de vreo 1000wati (pe care le am si acum cu becurile originale , si nu inteleg cum niste becuri de o putere asa mare , mai merg si acum dupa 30 si ceva de ani…chiar daca nu au stat aprinse in continuu , totusi eu daca eram filament , ma scuturam de mult sau faceam poc :)))) becurile sunt Nitraphoto mate 500w/220v de fabricatie germana …deh nemtii astia…. )aici am iesit pe primul loc la un concurs de biciclete organizat de tvr in anul 1981 …campion de mic 😛
tot astea sunt primele fotografii color pe care le am vazut eu .in pozele de mai jos , un fel de soldat bine instruit , dar care vrea sa fenteze armata cat se poate de mult si care ulterior a fost descoperit de catre cadrele unitatii , ca se pricepe la unele chestii si intelege repede ce are de facut , drept urmare , il promoveaza de permanenta pe centrul de comunicatii , unde castiga si ceva marafeti ….

mai jos , la peste cu tata gigi pe cine stie ce lacuri ….atunci cand mergeam cu stupii prin diverse locuri , gaseam in apropiere o balta unde sa dam la peste.
aceste instantanee sunt facute cu putin timp inainte de a scapa din juvelnicul pe care il tine copchilul din poza in mana , el fiind stimabilul meu frate , un peste pe care tocmai il prinsese tata gigi. atata s a jucat cu juvelnicul pana a scapat pestele in apa…. (pozele sunt facute de mine cu un aparat pe film de 35mm Smena)

mai jos tot stimabilul meu frate , la stupi cu bunica miu …prin padurea Prundu-Gostinari , super padure de salcam si foarte mare de altfel…acolo noi numeam “salcam 1” deoarece acolo inflorea prima oara salcamul , dupa aceea se ducea cu stupii mai sus la munte pe langa Curtea de Arges unde era mai frig si salcamul se deschidea mai tarziu , acolo fiind “salcam 2” , dupa care pleca mai sus unde se deschidea si mai tarziu salcamul , la “salcam 3” . dupa toti “salcamii” astia cobora la ses la tei :))) …
la “salcam 2” imi placea mie pt ca erau niste schele de sonde petroliere foarte inalte pe care ma suiam pana in varf …maica mea tot timpul imi zicea sa nu ma sui pe sonde ca sunt ruginite si pot cadea , dar eu bineinteles ca tot ma suiam . scartaiau alea din toate incheieturile ….cand ajungeam in varf pe platforma unde erau niste scripeti gigantici , incepeam sa trag de ancorele care tineau insasi sonda pe care eram cocotat , aceastea scotand un sunet specific de cablu de otel foarte intins …un fel de shficuit cam asa se auzea …in mintea mea functionand rationamentul ca sondele trebuie sa stea in picioare si la vanturi mai puternice sau alte solicitari mecanice …taica miu avand o vorba in care cred si acum , “bai taica este calculat de ingineri…”

 http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2013/05/dupa-20-de-ani.html


mai jos tot undeva cu stupii in vreo padure , la o masa campeneasca pe iarba …tin minte ca bunica miu ,el a facut poza , avea un briceag cu o mini-furculita si o lingurita …imi placea la nebunie acel briceag…in poza se vede si super masina lada 1200 , de care ulterior a fost atasata la ea o remorca destul de mare pt transportat stupii (remorca avea cam 3×3 metri , pt ca multa lume are impresia ca tragea vagonul mare de stupi cu lada :))) sau jiguli cum i se mai spune in rusia )
masina asta mergea prin niste noroaie cum nu cred ca ar merge multe masini de acum…

http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2013/12/stiu-ce-ai-facut-de-sarbatori-anii.html

http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2013/10/pana-cand-moartea-ne-va-desparti.html

http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2010/04/scrisoare-inchisa-catre-baieti.html

probabil ca o sa gasesc si alte poze , cu alte povestiri ….

One Comment

  1. Ma da slab erai :)) Foarte tare motorisca aia…

Leave a Reply

  • Rain Viewer