diy inel cu becuri pentru portret

am zis ca public si chestia asta simpla , textul l-am scris mai demult si o sa il pun cu copy/paste , deci s-ar putea sa nu fie chiar adaptat ok.

in principiu e simpla chestia, faci un cerc dintr-un cablu mai gros mai batos, sau daca ai o teava mai subtire pe care sa o poti indoi sub forma de cerc , din nou dupa cum ziceam si in alte postari, mult mult scoci sau izolir  band, se matiseaza tot bine , se izoleaza contactele si gata smecheria.

o sa pun si textul mai jos,

RING LIGHT DIY : nimic mai simplu decat sa dai o stiva de bani pe asa ceva , mai bine il faci singur. nu e complicat ,trebuie doar sa stii un pic de electrica si sa nu legi cum a legat un fost coleg de liceu , 2 fire intre ele si le-a pus pur si simplu pe bec, crezand ca o sa functioneze , a ars siguranta de la atelier.. cumperi 5 becuri , 6 ,9 cate vrei si te tine buzunarul, fasunguri / dulii , cablu bifilar ,stecher ,intrerupator, si cel mai important multa banda izolir. eu personal am avut deja 5 fasunguri de la o lustra mai veche pe care vroiam sa o arunc. tata mi-a zis nu o arunca pt ca are fasunguri de calitate buna , adica nu turcisme , ci dulii facute cu simt de raspundere comunist. le-am demontat cu chiu cu vai, si m-am apucat sa pun un flintic de cablu bifilar la fiecare fasung. apoi flinticurile de cablu le-am legat in paralel, paralel, retine , nu serie , stiu ca nu prea ai fost la ora de fizica , dar iti zic eu ca in clasa a noua ai invatat de legea lui kirkoff ,cu suma curentilor intr-un nod de retea, si legarea in serie paralel a rezistorilor, care daca ai ramas corigent la fizica , nu ai de unde sa le stii… dar sa revenim. am legat bine de tot cele 5 fasunguri pe un cadru rotund ,facut dintr-o bucata de cablu rf heliax coaxial, aruncat de niste lucratori la relee gsm, este un cablu mai batzos, adica mai spre furtun tare… si apoi firul central de alimentare , adica ala in care dadeau toate bucatelele mici de cablu de la fasunguri , l-am tras intr-un intrerupator , cuplat bineinteles in serie, te-am pierdut? scuze… apoi legat la stecher. DACA NU STII EXACT CUM SA LEGI FIRELE NU TE APUCA DE CHESTIA ASTA PT CA POTI SA DAI FOC LA CEVA, SA TE CURENTEZI, ARZI, MORI IN FLACARI GALBENE , DECI E CURENT ELECTRIC , CARE E PERICULOS , IZOLEAZA BINE CU BANDA IZOLIR TOATE LEGATURILE , VERIFICA CU UN OHMETRU INAINTE DE A BAGA IN PRIZA SAU DE A PUNE BECURILE LA INGINERIA ASTA, VEZI SA NU AI VRE-UN SCURT PE UNDEVA, ETC CARE POATE SA MEARGA PROST. personal eu am verificat in felul urmator trasnaia asta: am pus pe fiecare pol al stecherului cate un tester al ohmetrului, am dat pe scala de 200ohmi, si m-am asigurat ca nu apare scurt intre cei doi poli. apoi am comutat pe scala de 2000ohmi , si cu un deget umezit in scuipat, (da bagat in gura) am zgarmat in gaura fiecarui fasung unde intra becul sa vad daca obtin o impedanta mai mica de 1 kiloohm…si asta e tot… gata ca v-am dat mura in gura..

o sa desenez si o schema electrica , pt cine nu stie cum se leaga in paralel becurile si in serie intrerupatorul.

deci daca nu stii cum sa legi firele, mai bine intrebi un electrician…. ca te curentezi, sau dai foc la casa….
in episodul urmator , care o sa fie tot asta seara, o sa pun poze de la o chestie pe care am facut-o pt fotografie macro, si anume un fel de “divais” care misca usor aparatul in fata si in spate, ca sa focalizezi bine si usor atunci cand faci macro , si de asemenea ca sa poti face incadratura cum trebe.. 🙂

si cateva poze :

Leave a Reply

  • Rain Viewer