antonescu – nedelcu munteanu si panait

“Nedelcu si Munteanu cred ca au murit pe front la rusi… Panait parca a mai trait ceva timp…”…. “Am stat la un metru de maresalul Antonescu. Era om bun, primea de la rude cosuri pline cu mancare si pachete de tigari , dar ce manca sau fuma el tot? dadea si la soldati… era inchis , dar nu era intr-o celula, era intr-o camera mare cu covor pe jos si santinela ne-inarmata la usa . Usa era deschisa de perete , el se plimba prin camera si fuma , mai scria din cand in cand. Arunca dimineata pachete de tigari pe geam ca sa le gaseasca soldatii care treceau in patrulare pe sub geamul lui… Am avut noroc ca nu am plecat la rusi , ca acolo imi ramaneau oasele… Nedelcu si Munteanu cred ca au murit pe front. De mine s-a tinut un capitan sa ma duc la jandarmi… si asa am ajuns eu jandarm . Am pazit si transbordat pe jos diverse persoane retinute pt tot felul de infractiuni…” ………………….

Streanga Emilian 22 august 2013

 imi pare rau ca nu am apucat sa inregistrez cand a povestit el prima oara despre maresalul Antonescu, dar transcrierea de mai sus, este exact ce a spus bunicul meu, pana sa pornesc aparatul…am scos dupa aia aparatul sa filmez , dar cand a povestit a doua oara , nu a mai spus cu lux de amanunte… aici mai jos este filmarea cand a povestit a doua oara

aici mai jos sunt inca 2 filmari pe care le-am facut de paste , sunt lungi dar interesante … anumite chestii trebuiesc un pic deduse , pt ca el mi le mai spusese mai demult si se subintelegea ca stiu despre ce este vorba si nu mai intra in amanunte… cand povesteste el ca veneau 3 spre ei , erau 3 nemti inarmati si bunicul meu cu inca un camarad au incercat sa ii convinga ca nu sunt partizani si sa nu ii impuste … o cam sfeclisera atunci… o sa mai scriu pe viitor , si o sa pun si poze , cu bunicul lu’ bunicul , care a fost gardian la inchisoare si l-a pazit pe Ceausescu Nicolae cat a fost bagat in inchisoare..

Leave a Reply

  • Rain Viewer