statia seismica Vrancioaia – Plostina

am fost la statia seismica Vrancioaia – Plostina . un fel de mini excursie , cu mai multe scopuri…
probabil ca o sa revin cu amanunte (drumul a fost extrem de greu…este foarte accidentat, era sa rupem Loganu si sa cadem in rape adanci de 100-200 de metri…)… pana atunci cateva poze … si un filmulet…

senzorii seismici 

antena directiva Yagi cu care am realizat legaturi radio , pt a testa nivelul de acoperire radio in cateva frecvente destinate radioamatorilor. (pt anumite aplicatii pe care vreau sa le dezvolt)

PS: ca si voi am fost curios daca se pot prezice cutremurele. am intrebat direct la sursa . raspunsul a fost “da si nu”….in functie de multi parametrii…relativi… pe scurt , apare o anomalie magnetica , care s-ar transpune in VLF very low freqvency , gen un “vuiet” subsonic , si alti precursori seismici , dar aceste date necesita o analiza , uneori sunt “alarme false” generate de etc etc factori umani sau alti factori diferiti de un seism… (nu va inchipuiti ca daca tropaie 10 oameni se declanseaza senzorii…sau daca trece un tanc/camion… nu. sunt alt fel de “erori”…) (cercetati si voi pe net VLF – ULF http://yo9gjx.blogspot.ro/2012/11/vlf_18.html  sau http://www.vlf.it/ etc etc….)

later edit: acum o ora a fost un “mini” cutremur…4,4  mi-am infranat impulsul de a suna ulterior la statia seismica , pt a pune o intrebare de “tzatza” daca nu cel putin stupida: “stiati ca o sa fie cutremurul asta?” 

m-am informat singur:
13/11/21
La ora locala 08:38:52.0, in aria seismica Nereju – Naruja din arealul Vrancea ( DJ205d, Paltin, Elevatie 477 m ) s-a inregistrat un seism cu magnitudinea ML=4.4 si cu hipocentrul la adancimea D=90 Km. Epicentrul a fost localizat la distantele: 1.4 Km NE Paltin, 4.7 Km N Spulber, 8.2 Km N Nereju, 38 KM W Focsani, 71.4 Km NNW Buzau, 88.6 Km E Brasov, 109.8 Km NE Ploiesti, 109.3 Km W Galati, 158.3 Km NE Bucuresti.

Cutremurul s-a incadrat, in estimarea seismica actualizata la ora 01:33 si 08:13.

One Comment

  1. legatura radio de la statia seismica plostina yo3iva yo6iog pentru realizarea unui link radio permanent de la Plostina la Bucuresti cu scopul de a obtine o alarma inainte cu 15-20 de secunde premergatoare undei "S".

Leave a Reply

  • Rain Viewer