Canon 60D defect citire card – eroare “card protejat” Canon 60D faulty card reader – Error “card protected”

Pentru ca stiu, eu pt voi sunt un fel de semi-zeu al electronicii, si astazi mai mult ca nici o data , ma simt marinimos, o sa va spun de ce unele aparate foto Canon 60D (in special la aceste modele s-a constat acest defect) (probabil a fost folosit un alt tip de material/proiectare) (dar se poate la fel de bine intampla si la alt DSLR) va apare mesajul de eroare ” CARD PROTECTED” cu toate ca stiti exact ca nu este protejat cardul.
Ce se intampla: am constat si eu ca unele carduri , (cele chiftele de obicei) dupa un numar de bagari si scoateri 🙂 incep sa intre mai greu… nah… si te mananca undeva si il fortezi. SI GATA : AI RUPT MICROSWICH-UL CARE RASPUNDE DE , protected – not protected , to write , evident….

Ce e de facut…. o sa povestesc cand o sa am mintea odihnita ca sa nu va spun ceva , si dupa , voi sa intelegeti altceva…

o sa editez….aici…..

dar pun pozele…. cine e electronist , va stii despre ce e vb…

ideea e simpla . trebuie sa pui la masa , la minus , la tabla carcasei card readerului, pinul B . si pinul B iese cu un traseu pe unde arat eu in poza de mai jos. masurati bine ca sa stiti exact ca scurcircuitati ce trebuie. pinul B se atinge de pinul A , de fapt e un fel de microswich mecanic , si cand cardul nu este protejat la scriere , acesti doi pini se ating, au contact electric. se cositoreste un mic punct de fludor unde iese traseul B, la tabla de la card reader care e la masa. si acuma va vedea toate cardurile , indiferent ca sunt protejate la scriere sau nu. deci atentie, NU VA MAI FUNCTIONA PROTECTIA CARDURILOR LA SCRIERE !!!!! ORICE CARD VA FI CONSIDERAT , APT DE SCRIERE . (CHIAR DACA E PROTEJAT DIN ACEA MICA CHEITA) 

pe scurt si pe repede, CATEVA ATENTIONARI (pt cei care habar nu au ce inseamna electronica)
(nu te uita in poze ca eu folosesc patentzi de santier si pachete de tigari impaturite ca izolatori electrici…io stiu ce fac 🙂  cand eu faceam bucatele DSLR-uri , tu te jucai cu …soldateii in nisip.. 😛 )

Nu sta pe scaun de plastic , cu invelis de plastic/poliester , nu purta haine de poliester care se pot electriza cand te freci in scaun, cumpara o bratara anti-statica, (sau un patent de santier 🙂 )  foloseste un letcon de care sa fii sigur ca nu are scurgeri de curent prin varf, din reteaua de alimentare, (o schula nemteasca recomand…ca in imagini 🙂 )  nu vorbi in aparat “cu precipitatii” , adica nu vb inspre PCB-uri , ele nu inteleg nimic, si poti si sa scuipi pe ele… pfleah pfleah :))) tigara , scurmiera si ventilatorul….. cat mai departe unele de altele… 🙂 lucreaza curat ,pe o panza (nu poliester)(eu am lucrat pe kroma-key ca asta am…)  fii precum un chirurg , sau daca preferi , ucide curat si repede …un scurt cu surubelnita pe orice cablaj , sau conector , atata timp cat ai inca bateria de “bios” in el…cablajele sunt alimentate inca…chiar daca ai scos acumulatorul principal. scapa un surubel mic mic undeva langa un chipset. acesta atinge cateva contacte…din nou, moarte rapida , nedureroasa , nici nu isi da seama cand a murit chipset-ul. atinge ca ghiolbanul acei mici conectori. gandestete ca la capetele lor pot fi mosfet-uri / fet-uri etc etc componente care au nevoie doar de cativa milivolti , cu “gate-ul” in “aer” ca sa se arda…(adica worst scenario , ai telefonul mobil la 10 cm de aparatul foto disecat si acesta incepe sa sune…o sa apara ceva camp RF ) …. nu mai stiu altceva ce sa iti zic…mai bine fii “paranoelectroic” decat sa termini de asamblat aparatul si sa vezi ca nu merge/functioneaza…..

HEHEHHEHE CHIPSET-URI SAMSUNG …TROLOL TROLOLOLO PROBLEM CANON????

Leave a Reply

  • Rain Viewer