cum sa faci un film prost

(o sa revin si cu poze si faze din filme/e si ce mai vreti voi, cand o sa editez aceasta postare )

ar fi atat de bune filmele bune , daca nu le-ar strica cu niste rahaturi clasice , si care din pct meu de vedere , in loc sa imbunatateasca filmul mai mult il strica. la ce trebuie sa se vada actorul principal cum  iese dintr-un nor de fum al unei explozii din spatele lui ? de ce atunci cand se aprinde un reflector cu bec cu quartz , acel idiot care apare pe generic la “audio foley” trebuie sa bage un sunet “cratzz” ? de ce tot acel idiot , cand comuta unul luneta de la pusca pe infrarosu,  trebuie , tot asa , sa se auda un “piumm” ascutzit? am becuri cu quartz si nu cratzane asa cand se aprind. la fel din ce stiu, nici lunele cu IR nu au vre-un invertor in ele. a da inteleg , un defribilator se aude exact ca un blitz foto cand se incarca.. (daca puneti urechea pe un blitz mai mare de foto, o sa auziti ca piuie din ce in ce mai inalt ca si frecventa , pana se opreste la un prag si acolo piue , intermitent scurt , piu , piu , piu ,piu ….ca sa tina condensatorul de ionizare gata de descarcare)

de ce trebuie sa strice filmele asa?
actorul principal “analizeaza” in fractiuni de secunda , locul bataliei si armele “inamicilor” zoom pe pupila lui in care se vad armele potentiale , pac pac in 19 secunde i-a doborat.
pai stai ma nene ca stiu si eu unu’ din asta , Croitorasul cel Viteaz… pai nu? nu avem si noi smardoiul nostru? 7 dintr-o lovitura?
ba deci filmele astea , zici ca sunt regizate de mine si de frati-miu la betzie ..
trase de par .asta e expresia . exagerate si considerate si bune  pe imdb. despre ce film sunt eu acum suparat? ca m-am uitat o ora si jumate din 2 ore si 12 min ? si de fiecare data imi venea sa deschid  blogul si sa scriu postarea asta…
pana la urma nu am mai putut. cand i-am auzit luneta lu’ ala “piuuummm” am zis gata…
despre The Equalizer …da despre filmul asta vb… o porcarie sinistra.
si cum ma sa folosesti replici dintr-un alt film care a aparut mai inainte cu ceva ani… :
-The Mechanic
”  (fata) …nu. pe tine nu te cheama Arthur…buna incercare…dar nu , tu ai fata mai mult de Brad sau David…”
 – al doilea film. (consider automat ca al doilea film s-a luat dupa primul. deoarce primul , a aparut primul :)))
-The Equalizer
“sunt Terry (fata)… (eu) Bob. Stii , n-ai aerul unui “Bob” …pari mai mult un Robert…”
ba esti nebun? astia au ramas fara inspiratie la Hollywood?  ce naiba dau cu copy/paste aceleasi replici din toate filmele?
ideea filmului pare buna. un baiat bun , care are un trecut intr-o agentie guvernamentala FBI,CIA,CSI etc balarii de agentii americane, si acuma traieste o viata normala.
DAR STAI! NU TE-AI SATURAT SA VEZI ACELASI CLISEU? !!

ba da… am vazut “sute” de filme cu din’astia care au iesit din “agentie” si acuma traiesc normal… apoi intervine o fofoloanca, ca tot timpul , o fofoloanca strica totul, si “el” redevine arma letala… am mai vazut coae “filmul” asta…m-am plictisit…

la noi la metrou nu poti trage o basina ca de la Nicolae Grigorescu , sau nu uite zicem de la Ozana, pana la Unirii sau pana la Aviatorilor , te filmeaza pe putin 60-80 de camere de supraveghere. in Londra un om intr-o zi este filmat de 300 de camere.
La noi e un pic mai putin, le-am numarat eu intr-o zi aproximativ pe cele pe care le vedeam, si incepand de la Ozana: una vizavi de covrigarie sus pe blocul de 10 etaje pe colt. (are destula rezolutie sa face face-recognition, sunt Mobotix , foarte bune) apoi inca una la Macaralei la fel sus pe bloc. apoi intri la metrou , una jos la scarile rulante , inca 3 la aparatele de taxat , inca 4 pe peron (pe un sens) apoi in metrou…fara numar… iesi la Unirii (pe peron inca 4 camere) sa schimbi metroul …toate chiocurile de acolo au camere…inca vre-o 10-20 de camere…pe pasarela sus inca 2 pe un sens , in total 4… apoi in tunelul de comunicatie cu Unirii 2 … la scarile rulante sus si jos cate 2 si 2 …apoi in tunel. 2.. apoi Unirii 2 , chioscuri tone..inca 10-20 camere ..Mc Donalds…hoho…gramada… bancomate…cate una ..sus la Unirii , tot vre-o 3 …jos la scari chiar in fata una ..pe peron 4 cu 4 … in metrou…apoi la Aviatorilor… 4 cu 4 peroane… 4 sus la taxare , la chioscuri 10 in mare…apoi sus , la banci …fara numar… la KFC…la fel… faceti voi socoteala scurta la noi in Romania , cate camere te filmeaza sa zicem din Ozana pana la Aviatorilor…
si pe actorul principal din film , nu il vede decat o camera , si aia cam intunecoasa…ba da noi chiar avem ciunga in cap??? pai in SUA cred ca esti filmat si cand sforai… da’pai pe strada…

deci da . o porcarie. pacat de actori ..

stii ce am vazut in “reluare” zilele trecute ? si chiar mi-a placut ?
The Mechanic. am stat si l-am vizionat cu atentie.. ba e in unele locuri “tras de par” , dar totusi e plauzibil. gen cum e la mith-busters, pare plauzibil cat de putin… actiunea din The Mechanic si povestea , firul “naratiunii” ca sa ii zicem asa , de 100 de ori mai bun decat The Equalizer…

ma duc sa imi fac niste floricele . ca sa pot suporta mai usor acest film de rahat…mai are vre-o jumate de ora.

o sa pun si ceva faze din film si trailere..

eu cam la toate filmele , urmaresc genericul de la final . ma uit sa vad cum il cheama pe cel care a impins la dolly , pe cel care a incarcat bobinele cu film , loader-ul , ma uit sa vad cine s-a ocupat de asigurari medicale, cum ii cheama pe cascadori, pe dubluri,  ma uit sa vad cine a tinut microfonul boom , cine a fost cu efectele foley , cine a mixat si remixat sunetul , pe ce pelicula s-a tras, ma uit sa vad cum ii cheama pe electricieni , si imi inchipui cum stateau ei langa generatorul de curent sa aiba aia pe platoul de filmare curent pt kynoflow-uri pt “balonul luminos” (se umple un balon mare de culoare alba cu heliu si se ridica sus , apoi se proiecteaza pe el un fascicul de lumina care se difuzeaza in jos pt ca balonul e alb , si se vede frumos , o lumina uniforma, bla bla…) sa vad cine a fost “rotoscopist-ul” , pt ca stiu ca este o munca de sisif sa rotoscopezi 29042329 de targi 🙂  (TGA) (rotoscoparea este ca si cum ai “photoshopa” cate o poza cu cate o poza , pt ca apoi  sa le unesti si sa le dai “play” sa iasa o secventa de 2 minute sa zice. luam un caz simplu si banal, dar de cele mai multe ori , daca nu chiar de fiecare data , ce se rotoscopeaza este filmat la 500-1000 frame-uri pe minut. asta inseamna ca ai 1000 de frame-uri de fotoshopat ca sa ai un minut de “super actiune” )
deci da . ma uit pe generic , nu ca le-as retine numele respectivelor persoane , cine a fost la camera A si cine a fost la camera B… dar  imi place sa stiu ca cel putin unul dintre cei de pe genericul de final , a zis intr-o pauza de cafea: “nu se uita nimeni pe generic, la ‘tattoo maker’ 🙂 ” e ce sa vezi? io ma uit si normal ca tre sa dau stop ca sa vad si sa pot citi tot genericul. imi ia destul de mult sa citesc cate o pagina de generic , apoi inca una si tot asa. apoi ma uit la generic cap-coada , sa vad in ce ordine i-au pus.
Stiu dintr-o sursa sigura , ca si noi am avut un regizor, care statea cu cronometrul in mana si nota cat dureaza exact o scena anume dintr-un film “american” . acei timpi erau reteta perfecta. aveai timpii, aveai filmul perfect.
ma uit pe generice pt ca poate vre-o data o sa vreau sa fac un film. si sa imi pot lua cei mai buni oameni . :))))) (luati-o ca pe o gluma , luati-o ca ce o vreti…”parazitii” 🙂 )

de exemplu voi stiti ca pentru Total Recall , au lucrat si trei romani ? asa la prima vedere dupa nume…
(o sa revin cu print screen-uri)

 

Leave a Reply

  • Rain Viewer