buton de pornire laptop acer travelmate 2480 stricat

salutare dragutei.

revin asta seara cu o postare din categoria , hai sa desfacem ca sa facem….

am de ceva timp (cado de la un prieten) un lactop Acer travelmate2480 . merge perfect , doar ca butonul de power , ala de pornire, nu mai mergea . adica trebuia tot timpul sa am la mine o surubelnita pe care sa o bag intr-o scobitura de pe fata lactopului , ca sa fac un scurt circuit inauntru , sa porneasca leptopul. era dificil sa umblu cu o surubelnita la mine. plus ca lumea devine suspicioasa cand te vede ca “zgarmi” cu surubelnita in tastatura leptopului. uneori bagam si lama de la briceag in el , cand nu aveam surubelnita la mine….
era dificil…plus ca o data , am gresit un pic unde am bagat briceagul , si a facut o mica flama , pt ca pe acolo intra si mufa de alimentare/incarcare a leptopului . 🙂

asta seara , am zis gata. il repar.

per ansamblu laptopul , nu e foarte greu de desfacut… sunt destul de multe surubele , dar majoritatea sunt la fel. asa ca probabilitatea sa le incurci este cat de cat mica… in cazul in care nu mai stii, aplici metoda  “surubul asta stiu sigur ca aici vine” . ce ramane in plus , sunt din alte locuri.
bine inteles , se scoate bateria , se desfac toate surubele accesibile , de la ecran , de dedesupt, de la hardisk, de la dvdrom, se scoate hardul , se scoate dvd romu’ se desface partea de deasupra tastaturii , care are 2 surubele in spatele balamalelor de la ecran , se ridica sus tastatura , se scoate panglica , apoi se scoate panglica de la mouse, apoi cele 2 cabluri din placa de wifi (mare atentie la acele flinticuri de mufe ), se scoate cupla de la semnalul pt ecran .
se ridica partea de deasupra cu mouse-ul , si se detaseaza cupla mica cu 2 fire de la mufa de modem.
se arunca la gunoi partea de deasupra si tastatura 🙂 nu . doar am glumit. se arunca prin atelier pe oriunde, deoarece nu se strica nimic de pe acel plastic.

pe o scara de la 1 la 10 , probabilitatea sa il faramam complet si sa il facem inutilizabil , si sa spunem apoi, ce bou am fost puteam sa il duc la un service “autorizat” (unde faceau acelasi lucru) este cam de nota 7.
sunt destule chestii care pot merge prost: rupi vreo cupla. rupi mufele de la wifi, iti curge scuipat din gura pe cipset-ul de la placa de baza. (care ramane atasata de partea de jos, cu mufele si difuzoarele, nu este nevoie sa o desfaci) revin. iti tremura vreascul/mana in timp ce faci lipitura , iti tremura vreascul si tragi prea tare de ceva de care nu trebuie sa tragi tare, vine un prieten si te sperie pe la spate si urla “ce faci aici?” si tu in concentrarea ta , cu surubelnita ,faci zig-zag-uri pe placa de baza…. se pot intampla extrem de multe “variabile” …stai pe un scaun din “plastic” si te freci pe el, pana acumulezi destula energie statica , ca sa distrugi niste componente extrem de sensibile la socurile de tensiune prin descarcari statice . (adica ca sa te fac sa intelegi , exact ca atunci cand cobori din masina , si cand vrei sa inchizi usa , te curentezi de metal. sau atunci cand dai noroc cu cineva si “bang” scanteie…)
asadar. fara descarcari statice. oricum ca si regula , e bine sa nu iti pui ghearele pe toata placa de baza, o iei mai fin , de pe laterale , de margini. (ca sa iti scape din mana si sa se faca praf)

bon acuma ca am stabilit ca este foarte usor sa il repari sau sa il strici iremediabil , urmeaza poze.

asta trebuie sa avem pe masa. un haos de surubele si piese

asta e butonelul pe care vrem sa il schimbam.

se da cu mult sacaz , si se extrage cu o penseta sau cu o surubelnita prin fortare de dedesupt.
bine inteles, ca putem rupe stratul de cablaj , sa il exfolem si se alege praful…

lipim butonelul nou , un swich cu tzucumbarul mai lung , si apoi il vom putea actiona ,daca ne lasam unghia mica mai lunga , cum au unii …

acuma butonelul poate fi actionat cu “unghia lunga scarpinitoare”

sper ca va fost de folos aceasta postare , si probabil ca in aceste momente , deja multi s-au apucat sa isi desfaca leptop-urile , si sa zgarme in ele. mult succes . 🙂

Leave a Reply

  • Rain Viewer