modificare intervalometru Bilora FB2RX si microfon Canon MM100

repede de tot, pt ca nu am timp, o sa va explic cum sa modificati un intervalometru Bilora FB2RX si un microfon Canon MM100 . am scris denumirile pt a putea fi mai bine indexate de google.

incepem cu intervalometrul.

telecomanda in sine , de la intervalometru este foarte desteapta. imi place ca are o gramada de functii. plus ca merge si pe fir, fara receptorul in 2,4Ghz . stie sa faca un numar anume de cadre , o anume expunere , de ex bulb , si bine inteles un timp anume… lumina de la display este foarte chioara .
pe fir ea are o intrare de jack subtire de 2,5 stereo , cu 3 pini (are gaura. “mama” sau “baba” , tu vii cu un fir cu “mosh” 🙂 ) .
eu am Canon  600D si are tot asa intrare pe jack de 2,5 la telecomanda.

pe fir , intervalometrul , merge direct cu un cablu stereo cu jack de 2,5 in ambele capete. cu 3 fire masa , tip si mijloc fiecare pe treaba lui , adica masa la masa , tip-ul la tip , si mijloc la mijloc.

receptorul. are tot asa 3 fire care ies din el. el avea o mufa cu 3 pini , cred ca de Canon 40d . se taie mufa si se lipeste un jack . firul alb e masa . firul galben e focusul (jumatea de cursa) si firul rosu declansarea .

alb vine la masa , galben la mijloc si la tip , varf se pune firul rosu.

gata ..poze . vedeti voi cum …

si acum microfonul:

este super misto acest microfon Canon MM100 . de ce e interesant? pt ca are “mixer” integrat. adica bagi audio stereo printr-un fir in el , si mixezi cu ce prinde microfonul. adica la un concert iei si sunet din mixer , si iei si ambianta cu urlete si tipete :))) (poti sa dozezi din potentiometru ce sa se auda mai tare…)
a si da are si iesire de casti… cu rotita de volum

pt Canon 600D se pune o mufa jack de 3,5 este evident ca tresa e masa , si firul central este cu semnalul.
se pot lipi cei 2 pini de la mufa , L si R intre ei si se pune firul cu semnal pe ei. o sa fie pe ambele canale , ce iese din microfonul/mixer.  sau cu magic lantern se pot selecta alte variante. se poate intra si doar pe Left pe jack  si pe Right sa fie alta intrare separata…

din pacate nu am timp sa intru in amanunte , dar poate pe viitor…

Leave a Reply

  • Rain Viewer