10 cai frumosi

Dragutzeii mei: ma bucur ca un ied ce zburda pe campii ,si vreau sa va anunt, ca  zilele astea este in teste un server de date de backup , cu 10 hardiskuri . (in total insumate , vreo 8 tera si vreo 200 ๐Ÿ˜€ ) (mai taie drecu’ din ele) ๐Ÿ˜€ ( mai am de pus inca unu, sa fie 11 cai frumosi ๐Ÿ˜€ ) proc-ul nu e ceva deosebit, este un amd dual core,  dar prefer acces sigur la fisiere, (adica cum e bancul ala , “incet si apasat” ๐Ÿ˜€ )  nu viteza de transfer. de asemenea impreuna cu acest server va fi montat in paralel cu un AMD 8 core FX / Buldozer cu 32 Gb ram (pe fire-wire) ( si care are 3,5 tera hard-uri)(mai mult pt editare video/audio) in principiu acest server (cel de backup) va fi plin cu kituri ,softuri pt radioamatori , documentatie pt radioamatori, si eventual muzica si filme (seed torenti)(poate dau si un play la o muzica buna , cum era pe vremuri cu “cereri din playlist” , sa vedem )


 (si acces prin softul ORB la el pt video) (plus inca vre’o 4-5 softuri ham-radio , pe care nu are rost sa le enumar aici , deoarece sunt tot felul de ciudatenii)(echolink , orbitron, stream canal apel in timp semi-real , etc)(daca toate merg cum trebuie , pana la iarna, incerc sa il “imperechez” cu un soft de VLF la o statie seismica {sau in apropiere, in curtea vre-unei babe ๐Ÿ˜€ }  ๐Ÿ™‚ de foarte mult timp vreau sa fac asa ceva. am facut chiar si o prospectie “radio” la Vrancioaia sa vad care sunt conditiile reale de propagare si “orizont” radio)
(daaa…stiu , multi au zis ca se “baga” cu echipamente , cu “bani de drum” cu etc…dar pana acum , slabutz, slabutz de tot ๐Ÿ™‚ putzin…putzin…numai una suta lei…putzin. ) 

asadar sa revenim la serverele noastre .
mai jos e un filmulet cu “magaoaia” . stiu face un zgomot incredibil , dar sa nu va ganditi ca sta cu mine in camera “turbina” asta…

am eu un fel de “data-center” , unde o sa salashuiasca chestiile astea.
(stati pe pace , are toate “monitorizarile” posibile , incepand cu umiditate si temp , si terminand cu video in timp real , si remote shut-down sau restart . ce mai trebuie facut , si din pacate nu ma pricep , dar am tot ce imi trebuie (si o sa aplez la un radioamator din Giurgiu, se stie el ๐Ÿ˜€ )  , sa imi faca trimiterea pe pager , da pager din ala Motorola cum aveau numai “smecherii” demult , a datelor care ma intereseaza despre “situatia” serverelor )(da au 2 UPS-uri redundante , stabilizator de tensiune , plus surse pe acumulatori , si carcasele pe “pufare elastice” pt vibratia unui eventual cutremur ๐Ÿ™‚ )
ce vedeti mai jos , este “Buldozerul” cu 4 module de 8Gb … stiu pare nebunia ridicata la rang de arta , dar nah… uneori nu ma tratez :))))

bine inteles , ca acuma si unitatea de mai sus , are “50” de ventilatoare suplimentare montate de mine. turbine si 4 coolere din care 2 provin de la o statie de editare video Avid . (multumesc se stie cine …fara numar ๐Ÿ™‚ )
(dupa ce opresc unitatea , colerele de AVid se mai invart inca 20-30 de sec…asa de usor merg.. o placere sa le auzi cum fluiera) (serverul de backup are la harduri 2 coolere Papst , de la alt bun prieten radioamator…)

si acum cateva poze

(gepe am gasit softul …pro ๐Ÿ™‚ )

pe la inceputul montarii hardurilor

coolerul de Avid

 coolerul de sistem

3 ramasite de harduri , mici ..

da sunt 4 harduri pe ATA 100 , nu ma deranjeaza , atata timp cat functioneaza in parametrii . (nu sunt un snob sa imi doresc neaparat 7200 de rot si SATA ๐Ÿ˜€ )

pe firul rosu pe care scrie CPU , este senzorul de temp , hardware . ma jos este un alt fir subtire care duce la senzorul de la cipsetul placii de baza. intre harduri la jumate , mai duce un fir cu un senzor pt temp harduri. (explicatii  mai jos)

nu intreabati ce e cu atatea placi PCI. treaba mea . stiu eu ce e cu ele ๐Ÿ˜€
sus se vad 2 harduri mititele pe interfata usb. 

toata “lumea” la munca  . 10 cai frumosi ๐Ÿ™‚

temperaturile sunt monitorizate  hardware cu un “termometru” care se baga in …. nu. doar glumesc. sunt 3 senzori , unul pt proc , unul pt rotatie la colerul de sistem , un senzor pt harduri si un senzor pt chipset-ul placii de baza. (s-ar putea in urmatoarele zile sa vedeti sus in stream-ul video , termometrul ๐Ÿ˜€ )
(stiu arata odios , si parca e un server din Mad-max , dar nah..nu am timp sa il “machiez” si cosmetizez. merge? , bine.) (are si capace pe lateral, ca sa nu apara carcotasi ca domne fluxul de aer…da stai linistit , are tot ce trebe)

asadar , o sa revin cu alte detalii pe parcurs…. probabil pe la toamna ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

  • Rain Viewer