fortul 10 Leurdeni

este scris corect Leurdeni , pt ca asa se numea inainte zona. primele poze sunt de la fortul de la autostrada Soarelui. este foarte greu de gasit fortul 10. este super ascuns. pe filmare se vede cam cum se ajunge. am facut enduro cu Honda Hornet 🙂 pe campurile de acolo. fortul este super mare , si are o gramada de culoare lungi si negre . 


ca sa vezi tot fortul ai nevoie cam de 2-3 ore. probabil ca nu am vazut toate culoarele , dar 90% din ele le-am vazut. mai era unul cu o gaura relativ mica, pe unde nu am intrat, dar o sa ma mai duc pe acolo. este super curat inauntru , nu sunt gunoaie . este foarte racoare inauntru, si pe pereti sunt picaturi de condens perfect rotunde , care stralucesc frumos la lumina lanternelor. repet , fortul este foarte mare, mergi de iti sar capacele pe acolo. urci si cobori scari pana nu mai poti. sunt tot felul de intrari zidite . la fel cred ca sunt si niste culoare subterane , care probabil duc la celelalte forturi , dar intrarile sunt zidite . am gasit cateva gauri mici facute cu spiralul prin unele ziduri , pe unde probabil s-a bagat o camera video endoscopica. oricum sunt foarte multe intrari zidite . am gasit in unele locuri sub n iste grinzi care probabil foloseau la preluarea socului de recul al tunului , un ciment foarte special . se vede in unele poze. un ciment gri si cu o textura foarte compacta .au trecut atatia ani , si acel ciment este perfect. nu se sfarama , si parca ar fi fost turnat acum o saptamana. oricum tot fortul este foarte rezistent si ca structura este interesant de cercetat. harta de pe perete, reprezinta in mare fortul, dar el este mult mai complicat si imbarligat in tunele si culoare . o sa scriu mai multe detalii pe blog cand o sa am timp.  http://radiofarafiltru.blogspot.com 

ca idee , daca va duceti in explorare pe acolo, obligatoriu bocanci cu talpa groasa , sa nu va intre cuie sau chestii , 2 lanterne pt ca e o bezna de nedescris , fluier, pantaloni lungi, si cine nu suporta aerul rece , helanca. este la fel de frig , vara , ca in salina .  , si in grup de minim 2 persoane. statiile nu functioneaza decat daca sunteti pe culoare relativ exterioare , pe unde sunt gauri si intra lumina de afara. in mijloc inauntru zidurile sunt foarte groase si nu trec undele radio. idem si cu telefonia mobila. ideal este ca 2-3 persoane sa stea afara , si 2-3 persoane in exploare inauntru. stabiliti un timp de intoarcere. nu intrati singur pe acolo. sunt tot felul de gauri si “capcane” 😀 . 
in spatii foarte inchise cum sunt acolo , nivelul de oxigen poate scadea rapid, nu stati foarte mult prin acele culoare stramte si inchise. 2-3 persoane pot consuma imediat oxigenul din acele spatii mici. 
atentie pe ce calcati, pot fi inclusiv cartuse , sau caramizi care nu stau bine. daca patiti acolo o entorsa sau ceva mai grav,  va fi foarte greu sa ajunga cineva la voi sa va salveze. nu mai punem la socoteala ca nu aveti semnal GSM.

https://www.youtube.com/watch?v=7aLw8T5VILc&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=Su4NSG1Edl8 https://www.youtube.com/watch?v=QTwAa2wwwys 


http://wikimapia.org/#lang=ro&lat=44.406680&lon=26.234515&z=17&m=b&show=/140309/ro/Fortul-X-Leurdeni-

aici sunt poze de la Bateria 9-10 de la Autostrada Soarelui.

de aici in jos incepe Fortul 10 Leurdeni.


Leave a Reply

  • Rain Viewer