reparatie amplificator audio Technics su-v2

o sa revin cu mai multe amanunte in editiile viitoare (cand o sa am timp, cea ce nu cred)

ce face Ivan cand nu stie ce sa faca la electronica?? PUNE CEVA  MAI MARE SI MAI SOLID. ca sa fie sigur ca tine si merge.
as am facut si eu. am pus un traf cu bobinaj de “sudura” , de 3mm :)))))

pe scurt , am luat de la Dex-ul un amplificator audio Technics SU-V2 , pe nimica toata , la pretul unei cutii de tabla.
ii lipsea cu desavarsire traful de alimentare. adica la modul nu  mai era acolo, era locul gol.
 am gasit repede schema pe electrotanya.com ,
 http://elektrotanya.com/?q=showresult
 si m-am uitat sa vad ceva tensiuni. am gasit totul , dar mai putin tensiunea de alimentare a display-ului VFD . am gasit ceva referinte pe site-urile de  mai jos , dar nu aveam tensiunea de 6 volti. asa ca am bagat 3. merge si cu 3 volti , dar mai slab . (e bine ca o sa tina mai mult)

http://www.hifiengine.com/manual_library/technics/su-v2a.shtml

http://www.edaboard.com/thread241639.html 

am gasit si schema si tubul Futaba VFD cu caract. si etc . pe FUTABA.com :))))))

in loc de 41 de volti continuu , si 31,2 alternativ , eu am pus un traf “customizat” de mine la 16 volti plus 16 v. diferential. 
nu am gasit alta rima. 🙂 ba nu, alt traf.

statia mai avea 2 defecte : un integrat STK8040 ars, verificat empiric intre pinul 3 care e iesire de audio putere , si pinul 1 alimentare. evident , canalul Right , scurt . ZERO ohmi. bon. acolo o sa vina alt intergat ,original , sau un TDA2003 🙂 (cred sigur)

si inca o lipitura rece pe canalul care mergea , chiar la regleta de prins firele de difuzoare. puteam sa caut pana o luam razna , daca nu plecam pe circuit de la pinul 3 , unde se auzea muzica , spre iesire.
inca o chestie: releul de protectie nu aclanseaza la 18-19 volti, el are nevoie de 40… ghinion. l-am suntat ca sa imi tina dif porn ite :)))..

(am luat cutia cu trafuri si am inceput sa caut cam ce s-ar potrivi acolo …si cred ca am trafuri care se potrivesc mai bine decat asta de sudura , pe care l-am pus…)
o sa mai revin cu amanunte..
(stiu , am dat la masa iesirea de + difuzor prin letcon, apoi prin masa stecherului , apoi prin priza ,apoi in masa calculatorului ,apoi prin masa firului de audio , apoi la masa – a statiei ,samd, dar nu a patit nimic ca sunt rezistente integratele astea 🙂 ) 

edit , am pus un TDA2050. n-am gasit alta rima…alt integrat. a trebuit sa tai cateva rezistente , si 2-3 strapuri. problem solved 🙂
(daca prind pe cineva ca rade de cum desenez eu schemele electronice , ca si cum ar fi retardat {cea ce nu neg} , il sterg din lista mea de “prieteni” . )(si il trimit si in “origini”) 😀  (si asa nu prea am prieteni ..hihihi…doar cunostinte… 😛 )

Leave a Reply

  • Rain Viewer