despre vanatori/culegatori

Hunters/gatherers safari!
Despre triburile de vanatori/culegatori s-au scris multe. Se pare ca a fost o etapa obligatorie a evolutiei omului pe Terra chiar daca eu am o alta opinie mai mult legata de niste extraterestrii rebeli si cu capsa pusa care pana la urma s-au prostit si ei ramanand pe plaiuri mioritice globale!
Dar ce e interesant e ca triburile de vanatori/culegatori n-au disparut. Cel mai frecvent ii intalnesti in orasele mari! De fapt ei au niste reguli foarte stricte! Nu ies din casa daca le lipseste Talonul de pensie sau daca afara este urat. Daca afara ploua sau e gheata pe jos atunci se antreneaza acasa pentru marile explorari, alergand intre bucatarie si dormitor cu ajutorul cadrului de metal. Daca insa vremea le-o permite, sau nepotii, (ma rog de fapt nepotii nu prea conteaza ca sunt ori la scoala ori pe facebook) atunci isi iau armele si pleaca sa vaneze/culeaga lucruri de care au sau n-au nevoie din oras.
Exista foarte multi vanatori/culegatori in marile orase. Ii poti intalni la orice ora din zi si din noapte cu exceptia zilei in care sunt cu luneta de la usa la ochi tintind cu nerabdare postasul de serviciu!
Arma de baza a vanatorului/culegator este carutul de lupta cu panza cadrilata! Acesta trebuie sa faca fata dezideratului de a fi umplut pana la refuz astfel incat vanatorul/culegator sa nu-l mai poata misca din loc. Dar vanatorii/culegatori cunosc strategie! Cand urca in navele destinului (tramvaie si mai rar autobuze; metrou deloc ca prea seamana cu o groapa) folosesc arme psihologice astfel incat putinele fiinte care au loc de ei sa nu stea degeaba ci sa le sara-n ajutor! Daca manipularile grosolane ale psihicului victimelor vanatorilor/culegatori nu da roade atunci armele devin fizice, pungi, sacose, papornite si cel mai des carutul de lupta isi arata adevarata valoare prin distrugerea hainelor ticalosilor nesimtiti de tineri!
Vantorii/culegatori au reguli foarte stricte: din cand in cand in preajma monumetelor religioase fac semne oculte sa goneasca deochiul si mai ales destinul care pare sa stea ascuns dupa colt! De fapt fac din asta o problema prea personala! Oricum nu-i gaseste nimeni cat timp ei sunt la vanat/cules!
Din regulament face parte legea care prevede ca semnele oculte sa fie facute intodeauna cu mana care fixeaza de bara vanatorul/culegator. In acest fel se asigura carutul de lupta si abuzarea celorlalte personaje cu karma defecta! Cand sunt in grup vanatorii/culegatori se transforma in shamani cu personalitate care recomanda fiecare alte leacuri pentru aceeasi afectiune! De obicei acestia au pe cap palarii stravechi sau gogosari impletiti!
O alta regula este ca vanatul/culesul sa fie efectuat cat mai departe de casa indiferent de pretul platit la sfarsitul zilei! Punctele de socializare ale vanatorilor/culegatori sunt pietele, acestea atestand continuitatea conceptului antic de agora dar cu inteles redus la legumele de sezon!
Vanatorii/culegatori trebuie insa supravegheati pentru ca au GPS-ul stricat si e posibil sa ajunga chiar si in alt oras urmarindu-si cu tenacitate scopul!
Pe viitor voi ilustra cu fotografii viata vanatorilor/culegatori, dar in acest safari voi folosi numai teleobiective de mare putere pentru ca vanatorii/culegatori te simt imediat si pot deveni foarte agresivi!
Florin Chiriac

Leave a Reply

  • Rain Viewer