for my reference – dar poti sa inveti si tu ceva

am descoperit , si nu sunt un mare fan al  “scriitorilor” sa zicem , motivationali. chiar deloc. nu suport si nu citesc “texte motivationale” . ma enerveaza si ma plictisesc cu “zen-ul” acela idealistic si perfect. nop .
prefer sa citesc despre civilizatii disparute. (si eventual “extraterestrii”) mi se pare mult mai util sa aflu cum au facut egiptenii piramidele si de ce le-au aliniat asa. (cu stelele) . sau de ce au disparut maiasii . (mai exact cum au plecat de pe Pamant) ma bucur foarte mult ca anul trecut am cunoscut un om , care ulterior mi-a devenit coleg , si mai apoi tovaras (de suferinte la filmari ๐Ÿ™‚ ) Florin. mi-a dat un milion de raspunsuri la chestii pe care nici daca ma bateai cu o bata de miner , tot nu puteam sa dau nici cel mai mic raspuns.
aici e blogul lui. daca esti in cautare de raspunsuri referitoare la cele de mai sus, egipteni , maiasi si extraterestrii , (si ce ascud americanii in “area 51” sau la ce ne foloseste SETI) poti sa intrii la el pe blog , si sunt ferm convins ca o sa aflii macar cateva raspunsuri (sau sa le spunem “presupuneri plauzibile” )(am ramas interzis cand mi-a “relevat” Florin , niste mega , sa le zicem “scapari” in biblie. deci eram cu gura cascata cand am aflat. )
 aici e pagina de facebook : https://www.facebook.com/NouaParadigma/?fref=ts  

si aici e blogul:   http://ancientstartech.blogspot.ro/

bon . acuma ca am stabilit ce imi place sa citesc pe net, inafara de electronica , sau motoare , sau fotografie sau alte chestii ciudate cum ar fi radioamatorismul , uneori , mai descopar si autori (de “scriituri lumesti”) buni.

iata ce am descoperit. si il pun aici pe blog , ca un fel de “future reference” (asa am eu un folder denumit , cu chestii pe care trebuie sa le studiez. candva . cum ar fi de ex. VLF si ULF (anomaliile magnetice inainte de cutremure) …ahh de cand astept un moment in care chiar sa  nu am nimic de facut, dar absolut nimic, si sa ma apuc sa studiez very low frequency , si ultra low frequency …oarecum “paralel” sau inrudit cu chestia asta (low freq) , as vrea sa studiez si undele cerebrale  alfa , beta , delta si theta … am descoperit intr-o revista veche, de pe vremea cand (medicina se practica cu simt de raspundere) si  probabil eu nici nu eram nascut, un articol interesant al unui medic chirurg neurolog , (si tot o data si electronist in timpul liber) foarte interesant. nu intru in detalii , pt ca scopul postarii nu este “neuro” ๐Ÿ™‚ (sau poate e …pe “neuro” ? hahah)
o sa pun o poza , pe care sigur electronistii mai in “etate” o sa o recunoasca de unde e .

ca sa va zic sincer , vreau sa “invat” sa pacalesc detectorul de minciuni , si EEG-ul ๐Ÿ™‚ glumesc. (sau nu)

si cu vlf ceva

http://www.stormwise.com/seismographpre.htm

http://yo9gjx.blogspot.ro/2012/11/vlf_18.html

si cel mai interesant articol despre VLF , sa vedeti cum poate inebuni un oras intreg… ๐Ÿ™‚ mda.

http://mic.com/articles/91091/a-mysterious-sound-is-driving-people-insane-and-nobody-knows-what-s-causing-it#.xYgNdU3Qb

ah da, si sa mai zic si cu ocazia asta…cuptoarele cu microunde , invertoarele , sursele chopper , sau solarul cu ultraviolete , sunt mega periculoase. da si telefoanele.  (acuma repede prietenii mei o sa spuna , “pai bine ba , dar tu te tot joci cu statii” . dap. ma joc . dar nu emit. eu ascult. ๐Ÿ™‚ timpul meu total de emisie , fata de smar-phoanele voastre , este de aprox 5 minute de emisie in 24 de ore , dar trec uneori si luni , fara sa emit nici macar 3 secunde. si da, eu emit “in sus” (antenele sunt pe casa, si undele radio pleaca in sus, cu bolta)(pe bune) adica spre ionosfera , si voi emiteti tot timpul , cu cele 2 telefoane smart , stereo , fata de testicule , pt ca tineti unu in buzunarul din stanga si unul in buzunarul din dreapta de la pantaloni. si telefoanele , mai ales astea “destepte” “vorbesc” cu reteaua , din 3 in 3 minute (notificari chestii update-uri , bla bla net). iar daca nu prea aveti acoperire , pt ca de ceva timp , s-a marit viteza la net pe mobil ,(cu toti am primit mesaje anul trecut ca se “lucreaza” la infrastructura, ca sa fie “net” mai “bun”) si o lege a “emisiei de date” sa zicem , spune ca ori emiti cu putere mare si canal de date (sau de ce vrei tu)(voce) ingust , ori micsorezi puterea , si latesti canalul de date.  si canal mare de date , si putere , electronic inca nu se poate. trebuie sa ajungi la un compromis. (ruterele voastre de acasa, au putere mica, si latime “mare” , teoretic)(omnidirectional) asadar de aceea , de ceva timp , “nu prea” mai aveti acoperire. s-a micsorat puterea releelor (probabil ceva norme UE, ca de obicei), si s-a marit “banda de net” (pt ca multi au sus pe bloc , deasupra capului , celule de telefonie. nasol. radiatii non-stop)(mai bine nu pun o filmare ,cum o ia razna o camera video langa un releu/antena de telefonie) . asadar telefoanele voastre , “incearca” sa compenseze prin ALC (automat level control) puterea redusa a celulei.  atunci cand nu are acoperire, simplist zicand, un telefon crede ca e “departe” de celula , respectiv , mareste puterea la emisie . (telefonul)
(asta ca sa stiti asa pt voi, atunci cand pierde “acoperirea” , din cauza “voastra” un telefon, respectiv tu esti in varf de munte si vb cu cineva din Buc, care se presupune ca are acoperire, atunci cd telefonul tau, dupa ce ca esti in varf de munte , si nu prea ai curent sa il incarci, nebunu de telefon , mai da si cu toata puterea la maxim ,ca sa ajunga la celula, care e undeva departe rau,  si asa consuma si papa de tot bateriutu… iti dai seama. ca te si radiaza , dar nu mai conteaza.. ๐Ÿ™‚ conteaza ca o sa ramai fara baterie. ๐Ÿ™‚ ) (deci daca ti s-a intrerupt convorbirea din cauza ta de vreo 2-3 ori, nu are sens sa mai incerci , pana nu ajungi in alta zona , cu o propagare radio si orizont radio mai bun. ) hai ca va “doxez” pe telefonie in acest “inceput scurt” de postare… poate ati obs. ca uneori vorbiti la telefon , si nu mai auziti “fondul” audio , al corespondentului care “tace” si asculta… gen “-ce faci ma ai inchis , mai esti acolo? sau vorbesc ca prostu singur?” si alaltu’ zice “da ma sunt aici , te ascultam…” ce se intampla de fapt: (sa va luminez eu ca un “teach me master” ๐Ÿ™‚ celula , zicem generic celula..dar de fapt este un “algoritm” acolo, isi da “seama” ca cel care asculta , asculta si nu vb. mda pare pleonastic, dar celula isi da seama ca nu are de ce sa “transmita” zgomotul strazii , sau fondul de relantiu de masina …sau liniste , daca e in casa. si atunci “opreste” emisia de la telefonul “ascultatorului” ๐Ÿ™‚
eee?? smart nu? ce sens are sa “transmita” liniste? poate altcineva cu alt telefon in zona, angajat in alta convorbire , vrea in acea “unitate de timp” sa vorbeasca. si ii aloca lui, “canalul” …generic si extrem de redus la “simplu” zis. daca vreti mai in amanunt, de fapt “multiplexare” adica o “amestecare” a mai multor convorbiri , in aceasi “unitate de timp” , adica in acelasi timp, toti vor sa vb la telefon , se face prin “intreruperea” de foarte scurta durata , a fiecarei emisii, respectiv a fiecarei convorbiri. mai sunt introduse cateva “ecouri” de lautari (glumesc) pt compensarea “opririlor” de emisie, si gata , avem retea de telefonie mobila. ๐Ÿ™‚ (acel ecou care se aude uneori in convorbire , nu inseamna cum spun paranoicii, “ne asculta” . nop . nici macar. inseamna ca celula care deserveste acea zona , este cam la “limita” cu convorbirile pe care le poate suporta tehnic, in acelasi timp. si pt a nu se “pierde” bucati din prostiile pe care le spunem la telefon , se “intarzie” semnalul audio. (gen sta un “pic pe loc”) bine stiu, probabil daca ma “citeste” un “telecom-engineer” acum, se strica de ras , cum am explicat eu “telefonia mobila pe intelesul tuturor” … lucrurile sunt extrem si mult mai complicate decat am zis eu aici in 3 propozitii…dar “basic” 1+1 , cam asa e.
ca tot ziceam de ascultat…cu astea se asculta telefoanele …si nu pacane , nu au ecou , nimic. haba nu ai ca te “asculta” ๐Ÿ˜› nah. te-am desteptat.
(unele chestii de acolo , nu sunt cea ce par, si altele sunt cea ce par. a fi. ๐Ÿ™‚ o sa te uiti cam ca pisica in calendar, dar daca ma vezi pe vre-un bloc cu un analizor de spectru in mana , asta nu inseamna ca “ascult telefoane” … deci nu te grabi sa tragi concluzii , asupra unui “echipament” ….cand habar nu ai ce e.)

https://theintercept.com/surveillance-catalogue/

(iara ma “abtin” sa pun o filmare. dar sa imi amintesti sa “ti-o arat” ๐Ÿ™‚ candva ๐Ÿ™‚ hahah)

(a si inca o paranteza: am observat in ultimii ani , o “tendinta” sa zicem , de “parasire” a frecventelor joase, de catre , serviciile de telefonie , de comunicatii speciale , de date , sau de televiziune / radio. dupa cum stiti , s-a implementat si in Romania sistemul tv terestru DVBT . pe care personal cred ca o sa il adopt, pt ca mi se pare ok. si e “free” ๐Ÿ™‚ respectiv , avem tot asa un “dead-line” si cu radioul terestru , adica sa trecem pe DAB. benzile “vechi” deja au inceput sa se aloce la “radioamatori” pt “experimente” .
(tot radioamatorii au “inventat” si comunicatiile multiplexate , adica “amestecate” , adica sa vorbiti toti la telefon in acelasi “timp” )(dar “noi” am ramas inca niste “clasici” in viata , cu morse si comunicatii , simplex, adica , “pe rand” …da stiu e greu, trebuie sa iti tii “ideea” , pana lasa microfonul corespondentul ,ca sa poti vb si tu… )
nu mai stiu exact , si rusine sa imi fie ca radioamator, dar undeva in banda fosta “est” de radio 63-73Mhz , s-a alocat o “bucatitza” :))) (stii Florin cat am ras cu “bucatitza” …) si ptr radioamatori. nu ca nu am avea in toate benzile cate un ecart alocat… in 1,5mhz  in 3,5mhz , in 7Mhz , in 14mhz , 21, 28 (citizen band-ul CB27mhz nu se pune, dar si acolo poti vb in SSB :))(Yaesu FT897 cu 100 de wati chiar :P) mai departe, avem in 50 de mega , acuma si undeva intre 63-73 mhz , alocat , avem 144-145,999mhz , avem 438mhz , avem 23 de centimetri… repede va ganditi la prostii :)))) e banda 1200 MHz or 1.2 GHz , https://en.wikipedia.org/wiki/23-centimeter_band pt comunicatii pe satelit , de “amatori” ๐Ÿ™‚ cum suna asta ..comunicatii pe satelit , de radioamatori… :)) si avem pana la unde milimetrice….

International amateur radio frequency allocations
Range Band ITU Region 1 ITU Region 2 ITU Region 3
LF 2200 m 135.7 kHz โ€“ 137.8 kHz
MF 600 m 472 kHz โ€“ 479 kHz
160 m 1.810 MHz โ€“ 1.850 MHz 1.800 MHz โ€“ 2.000 MHz
HF 80 / 75 m 3.500 MHz โ€“ 3.800 MHz 3.500 MHz โ€“ 4.000 MHz 3.500 MHz โ€“ 3.900 MHz
60 m 5.3515 MHz โ€“ 5.3665 MHz
40 m 7.000 MHz โ€“ 7.200 MHz 7.000 MHz โ€“ 7.300 MHz 7.000 MHz โ€“ 7.200 MHz
30 m2 10.100 MHz โ€“ 10.150 MHz
20 m 14.000 MHz โ€“ 14.350 MHz
17 m2 18.068 MHz โ€“ 18.168 MHz
15 m 21.000 MHz โ€“ 21.450 MHz
12 m2 24.890 MHz โ€“ 24.990 MHz
10 m 28.000 MHz โ€“ 29.700 MHz
VHF 6 m 50.000 MHz โ€“ 52.000 MHz1 50.000 MHz โ€“ 54.000 MHz
4 m1 70.000 MHz โ€“ 70.500 MHz N/A
2 m 144.000 MHz โ€“ 146.000 MHz 144.000 MHz โ€“ 148.000 MHz
1.25 m N/A 220.000 MHz โ€“ 225.000 MHz N/A
UHF 70 cm 430.000 MHz โ€“ 440.000 MHz 430.000 โ€“ 440.000 MHz
(420.000 โ€“ 450.000 MHz)3
33 cm N/A 902.000 MHz โ€“ 928.000 MHz N/A
23 cm 1.240 GHz โ€“ 1.300 GHz
13 cm 2.300 GHz โ€“ 2.450 GHz
SHF 9 cm 3.400 GHz โ€“ 3.475 GHz3 3.300 GHz โ€“ 3.500 GHz
5 cm 5.650 GHz โ€“ 5.850 GHz 5.650 GHz โ€“ 5.925 GHz 5.650 GHz โ€“ 5.850 GHz
3 cm 10.000 GHz โ€“ 10.500 GHz
1.2 cm 24.000 GHz โ€“ 24.250 GHz
EHF 6 mm 47.000 GHz โ€“ 47.200 GHz
4 mm3 75.500 GHz1 โ€“ 81.500 GHz 76.000 GHz โ€“ 81.500 GHz
2.5 mm 122.250 GHz โ€“ 123.000 GHz
2 mm 134.000 GHz โ€“ 141.000 GHz
1 mm 241.000 GHz โ€“ 250.000 GHz
THF Sub-mm Some administrations have authorized spectrum for amateur use in this region.
1 This is not mentioned in the ITU‘s Table of Frequency Allocations, but individual administrations may make allocations under Article 4.4 of the ITU Radio Regulations. See the appropriate Wiki page for further information.
2 HF allocation created at the 1979 World Administrative Radio Conference. These are commonly called the “WARC bands“.
3 This includes a currently active footnote allocation mentioned in the ITU’s Table of Frequency Allocations. These allocations may only apply to a group of countries.
See also: Radio spectrum ยท Electromagnetic spectrum

stiu s-a ales praful de postarea mea “motivationala” …. dar ajungem si acolo. asa ma pierd eu de obicei in “amanunte”…
si sa pun si postarea mea cu “undele otravitoare” ๐Ÿ™‚ http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2015/07/becurile-ecologice-sunt-extrem-de.html

( si inca un argument pe repede pt statiile de emise receptie : ce crezi ca e mai periculos ? o emisie in 7 sau 14mhz sau 145mhz (la radioamatori) (uneori in moduri digitale in trame de 5-15 secunde) sau o emisie “continuua” 24 din 24 , a telefonului tau , in 1900Mhz ? ehh? cum e? iti zic eu: e mai “otravitor” de 10000 de ori “smart-ul” tau. (de aia eu am un rahat de telefon Nokia, old-school…prietenii stiu. de ce. ๐Ÿ™‚ )(este low-band, nu este smart,  ma tine bateria , am acoperire tot timpul , si imi ajung 75Mb de net PE LUNA !!! …tot timpul raman cu vreo 30 de mega neconsumati. au facut misto astia de la CONNEX / 226-01 ๐Ÿ™‚ si mi-au dat un bonus de 1500Mb/luna. phahahpphaahaa. BAA! PAI EU NU CONSUM 75 DE MEGA, CE SA FAC CU 1500Mb?? hahah …verzelor. voi nu ati vazut ca eu nu “prea” folosesc mobilul? (pt ca vb pe statie , acolo am majoritatea “cunostintelor” )

  

hai la naiba sa postez ce am zis ca postez , am gasit un autor de blog foarte misto. chiar mi-a placut ce am citit pe acolo , si il pun aici ca sa il gasesc si pe viitor.

http://markmanson.net/mai departe un articol , care mi-a placut maxim.


http://markmanson.net/fuck-yessi inca unu…. si tot asa…

http://markmanson.net/question


http://markmanson.net/love 

 

oai si ce buna e si postarea asta … (urmatoarea de jos)

 adica pe scurt , ce “trebuie sa faci” , vei face…pana la urma…

gen “life-purpose”

http://markmanson.net/life-purpose

 

de aici incolo , poti sa nu mai citesti…pt ca o sa divaghez rau de tot. asadar , doar daca vrei sa aflii cum am ajuns sa “fiu cu caputzu” …poate vrei sa citesti :)))) 

 sau pe scurt , ce “trebuie sa fac” , o sa fac. daca nu am facut deja. cea ce trebuie….

:)))

gen cand eram mic , si mai toti “oamenii mari” imi ziceau sa incetez cu chestiile astea cu “radio-emisia” ca nu o sa scot bani din radio-emisie. si e si “periculos”…mai bine sa invat sa repar televizoare . (cum erau atunci pe lampi) . nu mi-au placut televizoarele , in schimb am demontat bucati magnetofonul lu’ tata. mare noroc ca am reusit sa il asamblez la loc (ca nu mai aveam muzica de revelion altfel) :))) hahah. eu am incercat. apoi am demontat si un radio. (Cora) ma apropiam de incet incet “purpose-ul” meu. apoi din vandut soparle prinse pe camp, mi-am luat primul radio RIC1, cu EFT317-uri la finali. (Roland Ionescu Constructorul)(am si acum chitanta si “cartea tehnica” a lui)(asta din poza este alt RIC , din colectia mea. ala ‘al meu’ , il am dar arata “rau” )

 dar cum s-a ajuns aici?

pai o sa cititi mai jos , si probabil o sa va stricati de ras… (intamplarile sunt ultra-reale. asa ca daca vrea cineva sa ma aresteze , “retroactiv” in numele “securitatii” , probabil ca o poate face. ๐Ÿ™‚ oricum hecar ‘semi-recunoscut oficial’ sunt deja. noroc cu un bun prieten avocat ๐Ÿ™‚ (in dubio pro reo)

(la chestia asta cu ‘radio’ a contribuit si ‘ilegalitatea’ de a asculta impreuna cu tata, pe intuneric la un volum redus , Vocea Americii si Europa Libera. nu intelegeam absolut nimic, din ce raha manca ala acolo, dar mie imi placea maxim fading-ul si cum se smiorcaia Pacificu’ lu’ tata , ca sa ‘prinda’ soparla … ๐Ÿ™‚ cu antena din sarma de rufe.  daca nu ai trait , chestia asta , nu ai cum sa intelegi. de ce era frumos. )(bine inteles , comunismul , nu era deloc frumos. like doh.)

 ba faggot-ule, asta e stra,stra bunicul ipod-ului . sa stii si tu. (am si casca “originala” de ric. am 2 bucati chiar. ca el e mono, are nev doar de o casca. in poza are handsfree de Nokia ๐Ÿ™‚ ) (eram super excitat de ce poate sa faca Intreprinderea Electronica. mai tarziu am ajuns si acolo…hahah)

apoi am mai facut niste combinatii, si mi-am luat RIC2 cu BC-uri. apoi un RIC3 cu “integrat” ๐Ÿ™‚ (si la ala am cartea tehnica) apoi am inceput sa vand tigari, si mi-am luat un SOLO100 (ce tigari de unde , nu conteaza. Kent si Bastos sa fie, sau HB sau DUNHILL sau ROTHMANS daca ai. merge si KIM mentolat. hai ma chiar BT nu fumez. :))  ) am mai facut ceva combinatii si mi-am luat un radio rusesc , nu mai imi amintesc modelul, cu 2 benzi, AM si FM (est) ce am invartit ce nu,  (in principal piese de Pegas) am reusit sa imi iau si un radio Monika polonez, cu 3 lungimi de unda. (este undeva pe fb intr-o poza de a mea) gata haosul era aproape sa se indeplineasca. pana la scheme copiate cu indigo-ul si stat cu orele in biblioteca scolii , sectiunea unde nimeni nu statea , radio-tehnica , nu a mai fost decat dna. bibliotecara , care cu greu ma dadea afara de acolo. pt ca “acele” carti cu “radio-emisie” erau periculoase . pt toti. si pt regimul comunist , si pt bibliotecara daca se afla ca imi daduse acea carte, si pt mine, si pt parintii mei. deci trebuia sa stau sa copiez schema de mana acolo in biblioteca , uneori , de cele mai multe ori , ori erau gresite schemele (special ca sa nu “prinzi” Vocea Americii, sau Europa Libera), ori eu greseam la copiere. si a doua zi, eram iara acolo. nu mergea cu 100 de Kiloohmi , in loc de 10ohmi . la naiba cu multiplicarile astea. ๐Ÿ™‚ pana am inteles eu in generala , cu pnp si npn si germaniu/siliciu …aoleo ce greu a fost..repet, in generala….(unii au terminat Politehnica si tot nu stiu ๐Ÿ™‚

(e adevarat ca toate cartile pe care le arunca,  proful de fizica de sub mine de la bloc, gen le lasa pe palier sa le ia cine vrea, le “recuperam” eu…)(era sa arunc etajul in aer , cand am descoperit electroliza , si am facut o instalatie in cada, impreuna cu frati-miu, o mega-electroliza… gen sa descompunem apa, stiti voi…hidrogen…chestii. (bine inteles in scopuri “didactice”)(cu cartea langa noi) ma mir ca inca traim amandoi ๐Ÿ™‚ Gepe , oare placile de faianta de deasupra cazii au avut ‘atunci’ de suferit? ca par “deformate” hahahaha phaphaphaaaha   (mai iti amintesti cat de albastra a fost “flama” hidrogenului ? apoi am concluzionat eu, nu e destul de “pur” . de aia a explodat … hahahaha )(iti dai seama , cum pulverizam pana la urma tot etajul , daca nu venea din “tura” mama? heheh. eu as fi “perseverat” sa obtinem o puritate mai mare. si chiar vroiam. vedeam pe fata ta “dezamagirea” mea, cand iti ziceam , “ne trebuie curent mai mare” ๐Ÿ™  :(. dar ai vazut si tu, ne-a pedepsit mama pe amandoi , si ne-a trimis afara la joaca…sa ne dam cu kart-ul cu rulmenti. ca toti copii ‘normali’ … (probabil multiplicatorul cu diode, prin care am produs ionizarea aerului din camera , la 3000 de volti , ar fi functionat perfect la schema cu “electroliza” . dar nu a fost sa fie sa se lipeasca “chimia” de noi. plus ca a ‘insitat’ si tata, stii foarte bine, destul de ‘convingator’ ca sa incetam cu tampeniile cu hidrogen si chestii, (clor+otet) ca e de ajuns nitroglicerina care era pe platforma Medicamente Dudesti. plus fabrica de oxigen. si fabrica de praf de pusca. si policolorul cu solventi.  (stii vorba aia a lu’ mama: “O sa ziceti ca am inebunit complet! Va bat de va zvant. Afara o sa stati ! in fata blocului.)( Doamne… , bine ca a mai existat ‘blocul’ …hahahahah ca altfel nu aveam unde sa stam afara, in fata la “ce” ? ) hihihi.

 si asta doar pt ca am “deschis” o carte de fizica … de aia nu mai deschid eu carti. decat foarte rar. pt ca se intampla “chestii” cand pun mana pe o carte…

https://marianamuntean.wordpress.com/2011/03/20/hello-world/ 

dementa si nebunia incepea sa se apropie de absolut… si o sa vedeti mai jos. cum. 

am zis daca nu ne lasa (pe mine si pe frati-miu) cu electro-chimia si substante, (ca naibi ajungeam ca profesoara de renume mondial in chimie, Elena Ceausescu ๐Ÿ™‚ ) am zis ma intorc la radio-emisie.

oricum o dadeam , impotriva vointei noastre , noi dadeam de dracu.


capitolul “radio-emisie” :))))

——————————————————

la un moment dat , tot pe vremea lu’ Ceausescu , am speriat-o pe mama cumplit , cand a venit vecina la usa si i-a spus ca o “aude ce vorbeste la telefon” , pe televizor. ๐Ÿ™‚ (de ce cauta ea pe televizor posturi , inca nu stiu. pt ca nu erau decat Bulgarii si Romanii . atat. nula la nula si Studio X )(i-a dat toate detaliile convorbirii) la vremea aia telefoanele fiind cu fir , si cu disc. deci fara nici o emisie radio. in mod normal…. dar eu , nu “eram normal” ๐Ÿ™‚ . asa ca am “dezvoltat” primul meu dispozitiv de “ascultare telefon” . pe un radio portabil. inca stiu “schema” pe dinafara. cu dioda antiparalel, sa intre in emisie , doar la “initierea convorbirii”.  de unde am gasit pe vremea lu’ Ceausescu schema?  am gasit niste reviste cu ‘electronica’  rusesti Radio (liubiteli) ๐Ÿ™‚ am ramas wow… cand le-am deschis, si neinteles (le-am facut cadou, acu ceva ani, tot teancul lui YO5FYI Nea Mircea )(asa am ajuns eu sa imi placa limba rusa, si sa vreau   sa o invat, de la profa Pana Tereza … apoi am avut de ales, intre rusa si engleza. da se facea o singura limba in liceul Electronica Industriala , pe profil tehnic. nah , dupa revolutie , eram “decat” eu cu 2 colege la ora de limba rusa. ๐Ÿ™‚ restul clasei , evident era la limba engleza. ce semi-ironie…  a trebuit sa invat aproape singur “boaba” de engleza (cu mainile) pe care o stiu :)))

apoi imi cumparau ai mei revista Tehnium, si deja ma “auto-doxam” . au zis ca mai bine cu radio emisie decat cu chimie. haha. ma suiam pe bloc cu un bun tov, Vladimir  si experimentam gen ‘antene radio’ . imi ieseau tot felul de chestii… destul de interesante pt acea vreme. 

 asta de mai jos, atarnat de antena eram eu. ma ‘faceam’ ca bobinez ceva la antena. ๐Ÿ™‚ de fapt, antena mea era unde e sageata desenata cu pixul (tot de Vladimir)(ca tot el a facut si pozele)(si tot el a scris ‘a doua antena…blabla” ca intratat de nebun incat sa vorbesc de mine la persoana a 3-a nu eram ๐Ÿ™‚ )(de aia Vlad a trebuit sa pun pt exemplificare si poza cu tine, pt ca altfel s-ar fi inteles altceva…) (oricum , impresia s-a format. stai jos)

trecuse “revolutia” si toata Romania , era intr-o dementa totala. inclusiv eu cu radio-emisia :))) lumea aducea blugi din Turcia , la Alimentara era dozator Tek , sticla Pepsi de un litru, a lu’ nea Nicu … casete audio , benzi de magnetofon , unii cochetau cu HC80 , nebunie maxima. iunie ’90.  ce scoala ? se chiulea pe banda rulanta. fiecare facea ce vroia. si oamenii “mari” si noi copii… aparuse Radio Delta , apoi radio Contact.. de fapt Uni Fan, a fost primul..in banda est… apoi chinuiala sa ne tragem troacele de radiouri Gloria si alte petarde , in banda “vest” … alti bani , alta distractie. aici stiam deja. eram cu Eugen din liceu (cacatuleeee !!! daca citesti ๐Ÿ˜› hahaah , asa ne ziceam noi in gluma) stiam clar ce aveam de facut la o Glorie sa o tragem in banda. de fapt la orice radio romanesc cu acel modul obosit de fm , universal ๐Ÿ™‚

apoi liceu… Electronica Industriala. tata o tinea pe a lui. sa invat macar televizoare sa repar. (nici acum nu stiu) . am slabit-o un pic cu radio emisia, si am intrat mai mult pe audio. faceam boxe , amplifuri , etc audio. (cam ce facea Electronica Industriala..) in liceu , cumparam de la Obor casete audio “originale” . erau in tzipla, erau originale. Prodigy , Metallica , Scorpions, Queen , 


se cam simtea si pe la noi in acea nebunie generala , ceva schimbare… toti speram in bine. oricum , a mers inspre bine… 

eram la varsta cand dansam cu fetele din cartier , pe blues-uri din astea… ๐Ÿ™‚ hihi ce vremuri. 

ahhhaaaa stai asa. m-am gandit eu in tampenia mea. casete audio. muzica. gata STIU.

POST DE RADIO PIRAT !!! 

facem? facem. facut.  emisie non-stop. 24 din 48 ๐Ÿ™‚ se rupeau pixurile de cate casete derulam. pt ca un casetofon dublu International era pe post de player in “emisie” .  

din astea cantau atunci la Radio Fara Filtru.

 

 aoleo ce nebunie a fost cu caseta asta cu Tatu… imi placea mult , si “depravatii” mi-au ascuns-o.

 

apoi am trait pe “viu” cum au aparut CD urile audio. nu ne venea sa credem. poti sa sari la a 6 melodie? wow. tare. acuma aveam 2 surse. un CD player pe un bit portabil , si un casetofon International. apoi a venit Paga cu Pasa , cu un deck . (e o postare pe undeva , unde am descris atmosfera de la “radio” )(bine inteles ca niste DJ-i respectabili , am “verificat” cam tot ce era mai bun in materie de “fete” de prin cartier ๐Ÿ™‚ ce nemernici. auzi sa atarnam chilotii unei fete, pt ca si i-a uitat, altfel , noi nu faceam asa ceva, am bagat un ciocan prin ei si i-am atarnat pe perete. am uitat sa zic , “studioul” era la subsol. de aia era asa dementa maxima. cineva a stranutat atat de tare, ca a dat cu capul in masa cu scule , care era o usa de camara , si a sarit melodia de pe cd-player… in asa hal…)

 

 ne mutam cu studioul cand jos in subsol , cand in casa. deja ai nostrii parinti au zis “faceti ce vreti”. si cand au zis asa, noi chiar am facut. ๐Ÿ™‚ (pe monitor e emitatorul)(poza este in “era 386” cand se facea tranzitia de la cass International la mp3 )

 

Horia era vocea nebuna de la radio FF.. . vai sa suni la 3 noaptea , pe fix-uri la nimereala ..sa ii tii de vorba , fara sa stie cu cine vorbesc…sarmanii oameni…

apoi au aparut calculatoarele 386… deja eram next level in radio… cu mixere si chestii

noroc cu Edi ca altfel nu invatam noi nici o data calculatoare. el ne tragea si CD-urile audio…
avea sidi-raitar :)))) hahah tot el a avut si primul aparat foto “digital” de 1,2 mega pixeli … wow…la acea vreme.

 

 

apoi peste ceva timp , destul de mult , am primit un telefon de la I.G.R. (actual ANCOM) in care eram invitat, prieteneste , sa “avem o discutie” . (pt ca personal “imi place de tine, si vad ca ai potential si poti mai mult. ai deviatie corecta in frecventa , modulatia e buna, nu spleteresti aiurea, frecventa e stabila, puterea e decenta … cu ce sinteza lucrezi?” ) (bine telefoane “false” de la alti pirati tot primeam, ca sa ne “ocupe” frecventa, dar ii simteam imediat. numai ca o data, a fost ca nici o data. mi-am dat seama ca “acesta nu este un exercitiu.” este o situatie reala. hmm nasol. ma aresteaza ma gandeam…nop nu m-a arestat) ๐Ÿ™‚ (spre ciuda unora probabil)

Si gata cu radioul , te inscrii frumos la examen de radioamator , iti iei licenta de radioamator, o sa ai indicativ, poti sa experimentezi chestii cu antene si emisie , cam ce faceai cu tu cu KT-uri rusesti , si sinteze PLL , numai ca “legal” totul legal. eee?? ce zici ? parca e altceva.  il si vad. solid, cu ochelari mari cu rama patrata , fumurii , spre maroniu. 

 


si cam asta a fost cu radioul. asta a fost ultima melodie in eter , la RFF 

apoi a venit armata….am ajuns evident…unde “trebuia” …hahah…pe negru…  (nu stiam sa imi fac nod la cravata , si de aia era asa scurta. era taiata la spate ๐Ÿ™‚ stiu arata ca naiba…)(stanga Tano, dreapta maiorul Ghinescu. amandoi super oameni. am avut cea mai misto armata. cea mai misto.

apoi am cunoscut oameni misto, super oameni … si mai departe …pozele vorbesc singure…

 

 mergeam pe la diverse relee radio,

 pe toate cladirile inalte si cu antene,… :)))

 asa arata Bucurestiul de foarte de sus…

 apoi mi-am dat seama ca suntem “multi” ca intr-un fel de secta…

au aparut echipamente profesionale pt amatori …radio… :))) pt ca trebuia exploatata si nisa asta de hobby de cineva…

 suntem peste tot….doctori , avocati , editori imagine, electronisti, soferi, militari , in agricultura ,in politie ,  si pe unde nu te astepti, prin diverse televiziuni , in serviciile de telecomunicatii , in serviciile de telefonie mobila , cam pe unde e cu electronica , sigur e si un radioamator acolo :)))

suntem multi. in toata lumea . sunt chiar si fete…. sunt radioamatori si pe statia spatiala ISS ๐Ÿ™‚

 asa arata “la straini” ๐Ÿ™‚

bine inteles … demult cand ar fi trebuit sa fac Facultatea de Telecomunicatii , am fost sfatuit ca cu “radio-emisia” nu o sa fac mare lucru… asadar am abandonat ideea… la vremea aia inca nu aparuse telefonia mobila GSM la noi… deci nu aveam de unde sa stiu , ca acum , ar fi fost bine sa fac TCM-ul… era NMT-ul , erau pagerele… drept urmare , mama imi zicea , “o sa ajungi gunoier” …nici macar gunoier nu am reusit sa ajung… :))) am ajuns sa fac calificare la locul de munca . un an si cateva zile , in TVR … apoi ani si ani…la TVR…


dar hobby-ul e hobby… si nu se lasa. mananc statii pe pizza si pe paine ๐Ÿ˜€ hahahah


da ma e “din aia care are politia” … (si “te vede” pe ecran :)))) hahaha)  
(politia poa sa aiba ce statie vrea ea , ca de aia e Politie… hahaha)


 

2 Comments

  1. Frumos spus… Am 41 de ani si pot sa spun ca am trait vremuri interesante. Imi amintesc de toate etapele si asta ma face sa ma simt deja batran.

  2. multumesc pt apreciere ๐Ÿ™‚ ma bucur cand primesc "feed-back" pozitiv (nu mai putem spune ca primim felicitari :))) ne-am "americanizat"…acum avem feedback,…haha) da intradevar au fost niste vremuri intr-un fel… de la radio RIC (Roland Ionescu Constructorul) am ajuns la Ipod , si acuma la Iphone… inca o data vreau sa va multumesc pt raspuns , deoarece in acest fel imi dau seama ca nu scriu chiar degeaba.. (si chiar daca ar fi "degeaba" , as scrie pt mine ๐Ÿ™‚ )

Leave a Reply

  • Rain Viewer