tablou electric cu caputzu

vrei sa vezi ce inseamna un tablou electric cu caputzu?

da scroll in jos…si ai raspunsul la intrebare. (scris invers) :))))

am vrut un tablou electric , [pe] care sa le aiba pe toate. dar absolut tot. inclusiv siguranta electrica de la centrala atomo-nucleara Cernavoda.
sa fie toate sigurantele din lume , intr-un tablou. (nisa sau cum vreti sa ii ziceti)

 stiu ca probabil o sa spuneti ca nu sunt normal…. pfff , pai si ce crezi ca imi zici ceva nou?
nop. stiu.

asadar. in cazul in care vreti sa va faceti un “mega” tablou electric, avetz mai jos cateva poze “inspirationale”

eu am inceput cu o tabla indoita. apoi am ajuns sa imi fac toata masina,….. :))))

 cea mai scula ever, cadou de la Nea Radu…. :)))

nu am inteles de ce mai este si pe mijloc o prindere de tip “cuier”… oare sa agati tabloul in cuier?

impamantare. nu se poate fara. trebuie . e un fel de te duci la curve “electrice” , dar trebuie sa te protejezi…
priza de pamant , chiar exista si e reala. la mine in cazul meu (de tratament) particular , am putut folosi armatura blocului , care duce “in pamant” (sunt niste “mustati” groase de fier beton, toate cuplate intre ele.) mai departe se leaga de 2 magistrale de caldura , adica 2 conducte groase ca pe picior, care “duc” in termocentrala, si suplimentar o sa ii fac inca o legatura la o priza clasica de “pamantare” (stiu unii sustin ca semantic se spune “pamantare” , nu impamantare…nu stiu , nu sunt “lingvist” :))) ) adica o priza cu tzarusi si platbande sudati intre ei , si ingropati , si acoperiti cu nisip si acoperiti cu carbune (de gratar) si acoperiti cu un sac de sare de bucatarie , si acoperiti cu pamant , si udati , si asa mai departe…. clasic… :)))

(pe “papucelul” mic , o sa vina impamantarea generala) (papuceii cu adevarat mici , sunt “sume” de impamantari, de pe la diverse circuite… parca era unu Kirchhoff , si avea o fixatie cu “suma curentilor intr-un nod de retea , este egala cu zero”… zi zau cu limba scoasa… 🙂 )
 ….”suma intensităților curenților (continui) care intră într-un nod de rețea este egală cu suma intensităților curenților care ies din același nod.
Este evident că sarcina electrică totală ce intră într-un nod de rețea trebuie să fie egală cu sarcina electrică ce iese din acel nod:

Q_1+Q_4 = Q_2+Q_3

Mișcarea sarcinilor electrice (ce intră și ies) efectuându-se în același timp (simultan), se poate scrie:

i_1+i_4 = i_2+i_3,

adică: suma intensităților curenților care intră într-un nod de rețea este egală cu suma intensităților curenților (de curent continuu) care ies din același nod.
sau, altfel spus:

i_1+i_4-i_2-i_3 = 0

adică: suma algebrică a intensităților curenților electrici care se întâlnesc într-un nod de rețea este egală cu zero.

sum {i}_k = 0……”

 https://ro.wikipedia.org/wiki/Teoremele_lui_Kirchhoff

 (eu cam am nevoie de impamantare , pt ca sus “pe casa” am niste antene de statie de emisie , de radioamator, nu de radio pirat 😀 si trebuie sa pun toate tresele de la coaxialele care coboara de “sus” la pamant…pt orice eventualitate. chiar si pt curentul static care se produce atunci cand bate vantul si se “freaca” aerul de antene , sau pt curentul static , cand e atmosfera incarcata electric…)

 stii ce bine te simti cand pui capacele astea??? parca ai face o fata sa fie virgina din nou … hahahah
ai asa o satisfactie , ca tu ai pus capacul… hahaha

mai jos sunt cateva poze de pe parcusul cablarii…

dupa cum ziceam si pe fb. : “Să nu aud pe cineva, că sunt multe fire… De aia e tablou electric, ca să aibe fire. Nu are aţe de papiotă, şi nici şireturi . Are fire. Groase. Şi pe circ, şi la intrare şi la ieşirea din sig, firele au capătul cositorit într-o mică buclă. Nu îmi place să curgă sârmuliţe, dc desfac vreo dată. Da nu am av fir albastru pt nul, şi am pus verde-galben.”
 “nimeni” nu munceste mai mult decat poate duce 🙂 totul impartit “frateste” . cine incarca acumulatorii , nu duce lumina. si cine duce lumina , nu duce polizorul , flexul si bormasina. cine duce polizorul , nu il priveste de iluminatul de urgenta. si cel mai favorizat e circuitul pt servere. conexiune pe “linie” scurta cu ups-ul 🙂 circuitul de racire, pompe motorase, trebuie sa aiba grija si de ventilatia generala. asta e. trebuie sa “tragem” toti egal la amperi”

Dar sa nu uitam …ca la Oscar , la sfarsit , multumirile … 🙂 by default lu’ Nea Radu , pt tot felul de “chestii” , si in special la acest “proiect” unei super-persoane , daca nu “era” , nu se povestea si nu se facea… 😛 mare bulan mare ce am , ca am , (prieteni) (in sensul de “prieten” adica te sprijina in orice ‘proiect’ oricat de ‘nebunesc’ ar fi. stii vb aia: “prietenii nu te lasa sa faci nebunii de unu singur. se implica si ei” …hahahaha )
Multumesc inca o data… 

 “vai bunico dar ce contactor mare ai !!! si ce fire groase…. -Ca sa pot duce mai multi amperi… ” …vai ce multe fire… ca sa pot avea mai multe circuite …
evident ca cablurile rosii si negre sunt de curent continuu…12 si 24 volti cu multi amperi…

a si PS:
daca m-ar ruga cineva sa ii fac asa “ceva” …evident ca nu as mai face-o inca o data. e chinul de pe lume… si mult timp… aveam si in ….buzunare bucatele de izolatie de cabluri…multe multe ,bucatele de izolatie, de toate culorile, si toate grosimile. cred ca as fi putut pune la 10 biciclete , cum puneam cand eram mici , pe spite cablu dezizolat , ca sa tzacane :))))

stay tuned. in emisiunile viitoare , alte chestii la fel de ne-interesante. 🙂
bonus track:

cateva decuplari de la inalta tensiune…si mici explozii …oai cum sunt…

Leave a Reply

  • Rain Viewer