bag “steroizi” in UPS-uri

aproape am ajuns la nivelul de “nirvana” maxim (daca ma pot exprima atat de pleonastic) incat stiu pe pipaite unde sa bag “steroidu” in ups-urile de tip APC. mai am sa le “controlez mental” la nivel de karma individuala , pe portul RS232 , si gata . zen-ul absolut a fost atins . ๐Ÿ™‚

(daca nu stii despre ce e vb, iti recomand cele 2 postari foarte lungi, cu si despre ups-uri APc , manarite. )
zilele trecute , am “bricolat” al 3-lea ups APC , sa faca …da. dupa care ….da. blana. de urs….
la aceasta ora, a scrierii , deja 2 ups-uri functioneaza pe un server in sistem redundant N+1 . unul din ele este online, adica “la priza” , respectiv primul din “lantul slabiciunilor” , si al doilea este modificat sub forma de convertizor offline, adica nu se “hraneste” din priza, decat din acumulatori, (acumulatorii , da se incarca din priza, nonstop) si respectiv alimenteaza serverul prin ridicare de tensiune. daca , daca: al doilea convertizor , cel alimentat din acumulatori (primul in fata serverelor) printr-o cine stie ce nemernicie , cedeaza, toata mantocaria trece pe reteaua de curent enel. daca si enel-ul cedeaza, sau cum se intampla deseori , are mici caderi de cate 2-3 sec (cel putin asa se intampla in zona mea) ups-ul online , preia socul. (dintr-un alt bac de acumulatori)
in mod normal , cele 2 ups-uri ar trebui sa asigure fiecare , cate 3-4 ore de functionare fara nimic curent din “exterior” . (dupa care pornesc motocicleta , si trag un cablu de curent de la ea ๐Ÿ˜€ )  ups-ul de dupa “enel” (cel online) are in fata lui un stabilizator de tensiune cu traf.
rutere, switchuri , si alte “nimicuri” , sunt alimentate separat , dupa al doilea UPS redundant, de un al 3-lea “mini-ups” ๐Ÿ™‚ stiu. suna a dementa totala. cred ca nici (sau poate ca da)(sigur , da ๐Ÿ™‚ )(a ba da…stiu sigur ๐Ÿ™‚ )  STS-ul  are asa ceva , pt sistemele de telecom “foarte importante” , sa nu dam nume (le serviciilor) ๐Ÿ˜€ , SEPURA, DIMETRA, TETRA etc …..

capitol network:
-parte abstracta: o sa o detaliem alta data , dar pe scurt, sunt disponibile 3 retele de net , rtc, rds , upc… probabil pe viitor , in urma faptului ca am “facut rost de ceva echipament” ๐Ÿ™‚ va mai fi disponibila o a 4-a retea de rds(?) dintr-o zona ceva mai indepartata zonal  :)))

stiu suna a “zombi apocaplise” , dar repet: imi place sa stiu ca nu este loc de “fail system” , plus ca am avut ocazia sa vad/simt/testez (respectiv pt inspiratie personala) , sisteme de telecom militar/profesionale .
(da , parte de emisie “radio pe net” , este un sfert din “munca” serverelor mele. restul este hamradio-sphere ๐Ÿ™‚ )

http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2016/02/modificare-upgrade-ups-apc-1400va.html   

http://radiofarafiltru.blogspot.ro/2016/03/completare-edit-la-mega-submarinul-ups.html  

si da … Hariss  rullzz https://www.harris.com/  Leave a Reply

  • Rain Viewer