camerele de supraveghere nu moare – CCTV repair

salut. buna seara, buna ziua, depinde de ora la care citesti acest text.
ai ajuns pe aceasta pagina, mai mult ca sigur cautand in google radio fara filtru, sau reparatie camera supraveghere. Mai este cunoscuta si ca CCTV camera.

Bun. Daca esti “alien”, adica strain din alta tara, nasol. 🙂 Foloseste si tu google translate, pt ca eu abia stiu limba romana, dar sa mai si scriu fluent in engleza, nah. Bine, nu sunt chiar asa praf precum … “make a photo” :)))

sa revenim.

ai ajuns aici pt ca in adancul fufletului tau, crezi ca vei putea repara nemernicia aia de camera de supraveghere. din capul textului, vreau sa iti spun ca nu are sens sa citesti mai departe, daca nu stii macar diferenta intre o camera cu semnal video compozit si o camera pe usb. (webcam) (si aici referire la un prieten, care vroia sa cupleze o camera webcam, la un dvr cu intrare compozit)(“pai tai mufa usb, si cum leg firele?”) 🙂 nop. nu merge.

si acum descrierea reparatiei in sine:

daca ai noroc, de obicei se arde o dioda zenner in zona denumita pe cablaj “OVP” . banuiesc ca vine de la over voltage protection.
in mod normal, daca se mai aprind ledurile de ir, ai toate sansele sa fie doar decat acel zenner ars. bine, daca cineva a alimentat-o invers, mai ai inca o dioda de schimbat care e pusa tot in acea zona, dar “pe invers”.
Evident ca iti trebuie un letcon finutz, sau si mai bine o statie de lipit sau dezlipit cu aer cald. (sper sa imi cumpar pana la urma, pt ca tot spun ca imi iau, si nici acum …nop)

ca sa nu mai lungim vorba, poze. inca un tips and tricks: nu toate diodele zenner, au catodul sau anodul unde e banda verde. cea pe care am scos-o era cu “verdele in jos”. cea pe care am schimbat-o a trebuit sa o pun cu “verdele in sus”. 🙂 stie cineva bancul ala “cu verdele in sus”? thhaaa… hai ca vi-l zic eu acum pe repede. Il stiu de la o colega din tvr, (o salut pe aceasta cale, daca citeste, desi nu cred) enciclopedie de bancuri… deci cred ca stie 128330 de bancuri. (bancurile sunt din perioada Ceausescu, cand bancurile chiar erau bune)
Banc pe scurt: Intr-o zi seful unei sectii de militie are ideea sa scoata toti militienii din tura, la plantat de copaci. Zis si facut. La un moment dat il intreaba militienii pe seful lor: “sefu’ da cum ii plantam?” si sefu’ le raspunde, “cu verdele in sus”.

Vad ca ti-a placut.
da, am un script pus pe blog sa vad exact pe unde misti mouse-ul si ce citesti, ce copiezi, si ce faci, si iti vad si tabul cu pron deschis pe al doilea monitor, :)))) si da evident ca iti stiu si ip-ul.

pfff…internetul asta…

Leave a Reply

  • Rain Viewer